2021. október 10.

Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : huszonharmadik rész

Autonóm összekapcsolás

… avagy kapcsold össze az aktuális tevékenységedet azzal az autonóm idegrendszeri pályával, aminek az irányítása alatt a legjobban tud működni az a bizonyos tevékenység:
Az emésztés! 

Egyensúlyozd ki az idegrendszeredet, mielőtt elkezdesz falatozni!
Nagyon sokan útközben, rohanva kapnak be pár falatot, vagy miközben dolgoznak és pötyögnek a számítógépen, úgy nyomják le az ennivalót, hogy még az ebédidőt is kihasználják. 
Amikor az autonóm idegrendszer szimpatikus ágán üzemelsz, tehát dolgozol, e-mailekre válaszolsz, rohansz a következő megbeszélésre, akkor az emésztésednek nagyon nehéz dolga van. 
A harcolj vagy menekülj állapotban nem tudsz emészteni, a tested egészen más túlélési funkciókat aktivál, teljesen mással van elfoglalva mint az emésztés. 

Az emésztés egy olyan testi folyamat, amit a paraszimpatikus idegrendszeri pálya irányít.

Ha tehát rajta kapod magad, hogy ebéd közben e-mailezel, gépelsz, vagy mondjuk a híreket nézed a tévében, akkor tudatosítsd, hogy pont az ellenkező idegrendszeri pályán működsz, mint amire épp szükséged lenne az emésztéshez. 

És ezt nem fogja megoldani semmilyen csoda étrend, diéta vagy étrendkiegészítő sem, amíg nem tanulsz meg az adott cselekvéshez, tehát az evéshez szükséges idegrendszeri pályára átkapcsolni. 
Használhatsz légzőgyakorlatokat, de választhatsz más technikát is ami segít neked kiegyensúlyozni az idegrendszeredet, átkapcsolni a pihenj-eméssz üzemmódra evés előtt, mert ebben az igedrendszeri üzemmódban tudja a tested a véráramlást jobban a belső szerveidre irányítani, hogy az emésztőszerveid képesek legyenek optimálisan kiválasztani azokat az emésztőnedveket, amire szükséged van a jó emésztéshez.

Szeretnél belevágni az életmódváltásba, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Iratkozz fel a V.Á.L.T.S.® Étrendi Alapozó ajándék tréningre, és tedd meg az első lépéseket!

Hasonló cikkek

>