2020. január 12.

Megosztás:

Elméd autopilótája – hogyan vedd át az irányítást?

Miért nem kell különösebb erőfeszítés ahhoz, hogy minden reggel megtedd a lépéseket a mosdó felé, hogy megmosd a fogad? Vagy ha már százszor megtetted az utat a munkahelyed, a gyereked iskolája felé vagy onnan hazafelé, miért nem különösebb erőfeszítés, hogy gondolkodás nélkül ugyanarra menj? 

Még akkor is, ha épp nem arra lenne dolgod. Ha valaha kaptad már magadat azon, hogy most épp máshova kellene indulnod, te mégis arra mész, amerre a legtöbbször vezet az utad, akkor tudod miről beszélek.

Miért van ez?

A cikk folytatódik a videó alatt

Az elméd egy robotpilóta. 

Azt csinálja, amire programozva van. Márpedig a legtöbb szokásod üzemeltetéséhez használatos programokat rendszerint nem te alkotod, hanem készen kapod, te pedig a tudtodon kívül üzemelteted. Ezeket a programokat hozzunk magunkkal a szüleinktől, a közösségünkből, a gyermekkori gondozóinktól,  tanítóinktól, és mindenkitől aki a fejlesztett és foglalkozott velünk születésünktől kezdve. Sőt, azokat a programokat is tartalmazzák a tudatalattid, amit jöttödben-mentedben belédprogramoznak. A média, a televízió, a közösségi médiák és minden, ami rabságban tartja és csendben vagy hangosan, de a tudtodon kívül programozza a tudatalattidat.

A tudatos elme az elménk mindössze 5%-át teszi ki. Ez az a rész, amivel tudatosan üzemelteted az életedet, de a 95% a tudatalattid, ahol a programok futnak. Azok a programok, amik futtatják a jelenlegi valóságodat, amik üzemeltetik a tudatos elmédet. Azok a programok, amiket legnagyobb részben készen kaptál másoktól. Azok a programok, amik az ő hitrendszerük, értékrendjük, felfogásuk és életszemléletüket tükrözik, akiktől kaptad őket.

Hogyan tudod felülírni ezeket a programokat?

Mi van akkor, ha Te változtatni akarsz? Ha meg akarod változtatni azokat a szokásaidat, amiket ezek a beléd égetett programok üzemeltetnek? Akkor azzal a 95%-al van dolgod, amit a tudatalattidban tárolsz. 

Ha nem vagy megelégedve azzal, aki szembenéz veled a tükörből, vagy változtatni akarsz a jelen valóságodon, akkor nem elég az, ha tudatos szinten elhatározod, hogy változtatni akarsz. Az csupán az 5%. A tudatos döntésnél jóval többre van szükséged a változtatáshoz.

Neuroplaszticitás

A tudatalatti hatalmát nem csak spirituális oldalról közelíthetjük, hiszen itt van az idegtudományok ezzel foglalkozó ága, ami a neuroplaszticitás fogalmán keresztül magyarázza ugyanezt a jelenséget.
Képzeld el az agyadat, mint egy dinamikus, kötött áramkört milliárd idegpályával és ösvénnyel, amelyek felvillannak, ahányszor gondolkozol, érzel vagy teszel valamit.

Ezek közül néhány jól bejáratott út: úgymint szokásaink, bevett gondolkodásmódjaink, érzéseink és cselekvéseink. Ahányszor egy bizonyos módon gondolkozunk,

ismétlünk egy feladatot vagy egy konkrét dolgot érzünk, megerősítjük ezt az utat.

Egyszerűbbé válik az agyunknak ezen a már bejáratott ösvényen közlekedni.

A jó hír, hogy mindenkinek megvan a képessége, hogy az agy újrahuzalozása által tanuljon és változzon, hiszen az elménk plasztikus, mint egy gyurma. Át tudod formálni a működését. 

Ennek a folyamatnak az első lépése a tanulás. Annak a felismerése, hogy képesek vagyunk a változásra, és és felismerjük, hogy léteznek más utak is, mint amit eddig belénkprogramoztak. Azzal, hogy most itt vagy és olvasod ezt, én tudom, hogy ezt a lépést már te is megtetted, hiszen tanulsz és fejlődsz, befogadóvá teszed az elmédet új ismeretek megszerzésére. Gratulálok!

A második lépés pedig maga az újrahuzalozás, és erről fog szólni a soron következő blogvideóm a következő bejegyzésemben. Tarts velem ott is.

De addig is, ha szeretnél még többet megtudni arról, hogyan tudod visszavenni az irányítást az egészséged felett annak érdekében hogy új, egészséges szokásokká írd felül a beléd vésett régi rossz programokat, akkor gyere és nézd meg az AJÁNDÉK Vitalitás Műhely tréning tanításokat is! 

Hasonló cikkek

>