Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : tizenötödik rész

Tudtad, hogy a sejtjeid folyamatosan megújulnak, gyakorlatilag lecserélődnek?
Ez felveti a kérdést, hogy vajon miért is ragadnánk benne bármilyen állapotban is?
Ha ugyanis a sejtek megújulnak, márpedig igen, – és ebben a pillanatban is pont ez történik veled és benned, akkor te magad is egyre jobban és jobban leszel.
És ebben nagyon fontos szerep jut annak, hogy milyen jeleket kapnak azok a sejtek, hogy milyen jeleket küldesz a saját sejtjeidnek!

Képzelj csak el egy autót, amit szerelőműhelybe kell vinned. A szerelő megjavítja, átadja neked az indítókulcsot azzal, hogy az autó állapota olyan, akárcsak újkorában.
Ha beleülsz, és elkezded széthajtani, kézifékeseket fordulni vele, vagy párszor jól megpadkázod, vajon mi lesz vele? Valószínű hamarosan vissza kell tolnod a szerelőhöz.
És ennek nem az autó volt az oka, hanem az a vezetési stílus, az a vezetési környezet, amit biztosítottál neki.
És hát ugye egy autó nem olyan csodás gépezet, mit az emberi test, nincs beleépítve olyan öngyógyító, önregeneráló rendszer, mint ami a mi testünkben lakozik!

Mit is akarok ezzel az autós hasonlattal is mondani?
Azt, hogy nagyon nem mindegy, milyen környezetet biztosítasz a saját sejtjeid számára, hogy milyen jeleket küldesz feléjük. Amikor a megfelelő üzenetet küldöd, akkor a megfelelő funkciók fognak lefutni sejt szinten.

Viszont nagyon sokan folyamatos stresszben, az úgynevezett szimpatikus idegrendszeri pályákon élnek. Legyen szó környezeti, emocionális, szociális, munkahelyi vagy akármilyen stresszről, ez folyamatosan a “harcolj vagy menekülj!” jelzést küldi a sejteknek.

Ahhoz, hogy olyan környezetet biztosíts számukra, amiben megtörténhet a sejtszintű megújulás és regeneráció, ahhoz a megfelelő üzeneteket is szükséges küldened a sejtjeidnek. Ezek az úgynevezett paraszimpatikus idegrendszeri üzenetek, vagyis a pihenés, a relaxálás, a meditáció, a mély lélegzetek, a természetben töltött idő, a szeretteiddel töltött minőségi idő.

Amikor ezeken a csatornákon üzensz a sejtjeidnek, akkor teljesen más, pozitív funkcionális kimeneteket biztosítasz a sejt szintű folyamatokhoz. Ugyanaz a sejt teljesen más funkcióra és egészen más szintű egészség biztosítására lesz képes attól függően, hogy milyen üzenetet kap.

Az autós példához visszatérve, ugyanannak az autónak, ami most gurult ki vadiúj állapotban a szerelőműhelyből, a gondos vezetési stílus egy egészen más, pozitív jövőt fog biztosítani.

A stresszt nem fogod tudni kivédeni a mindennapjaidban, viszont tudatos döntéseket mindig tudsz hozni arról, hogy melyik idegrendszeri pályát, milyen gyakran kapcsolod be, vagyis hogy milyen csatornán, és milyen üzeneteket küldesz a sejtszintű folyamatok működtetéséhez.

Figyelj tehát tudatosan arra, hogy milyen üzeneteket küldesz a saját sejtjeid felé és váljék egészségedre!

Ismerj meg további tippeket is arról, hogyan egyensúlyozd ki immunrendszered működését, hogy visszaszerezd életerődet, energiádat, vitalitásodat!
Regisztrálj a Vitalitás Műhely AJÁNDÉK videotréning-sorozatra és ismerd meg a vitalitásod felé vezető út további mérföldköveit!

Vitalitás Műhely

Hasonló cikkek

>