Megosztás:

Még mindig az autoimmunitás hozzájáruló faktorait szeretném boncolgatni veled.

Biztosan hallottál már a bélrendszerünkben lakozó bőséges mikroflóráról, amit mikrobiomnak nevezünk. 

Ez annak a baktériumflórának az összességét jelenti, ami a bélrendszerünkben él és virul. Jobb esetben legalábbis, ha hagyjuk neki!

Képzelj el egy gyönyörű szép virágos rétet, amin nagyon sok szép virág nyílik.

Most képzeld el azt, hogy ez a szép virágzó rét a bélrendszerünkben él. 

Azt szeretnénk, hogy ezen a gyönyörű szép virágos réten ne csak mondjuk pipacsok és tulipánok nőjenek, hanem a szivárvány minden színében pompázzon a rét, mert tudjuk, hogy akkor egészséges igazán ez a flóra, minél színesebb.

Sajnos a mai világban, ebből a csodálatos rétből, ami a bélrendszerünket jelképezi, hiányoznak bizonyos nagyon fontos virágok és színek. 

A mikrobiommal kapcsolatos legújabb kutatások is rendre ezt támasztják alá. 

És nem csak, hogy hiányoznak bizonyos színű virágok - vagyis a mikrobiom kritikus baktérium fajtái és törzsei -, de ugyanakkor olyan gazok nőnek ezen a réten amelyek patogén (kórokozó)  irányba tolják el a bélflórára összetételét. 

Mi erre a megoldás?

Az autoimmunitás visszafordítása érdekében is, az a cél, hogy egyrészről “gyomláld” ki ezt az oda nem tartozó elszaporodó flórát.

Majd pedig ültess és tápláld a színes virágokat, hogy egy gyönyörű szép, csodálatosan virágzó, a szivárvány minden színében tündöklő rét táruljon újra a szemeid elé, ha képletesen a bélrendszere tekintesz ebben a hasonlatban.

A megoldás nem pusztán abból áll, hogy probiotikus ételeket vagy kiegészítőket veszel magadhoz, hanem jóval több stratégiai lépést igényel.

A Funkcionális Medicina elvei szerint ez egy 4+1 lépéses bélrendszeri regenerációs stratégia, amit a könyvemben és a programjaimban is tanítok. Ha szeretnél többet megtudni ezzel kapcsolatban is, olvass utána az Autoimmun sorsfordító program könyvben, illetve képezd magad tovább a Funkcionális Medicina elveivel a MED központ programjain.

Hasonló cikkek

>