Megosztás:

Nem akarlak untatni a “tudományos részletekkel”, de ha érteni akarod a tested működését, jó ha tisztában vagy pár alapvetéssel. Főleg azzal, hogy megtanuld, hogyan működtesd ezt a finomra hangolt, folyton tökéletességre törekvő csodát, a TESTEDET. 

Igen tudom, hogy te csak több energiát szeretnél a mindennapokhoz…

  • De mégis mi az, ami a testedben termeli ezt az energiát?
  • És mit tehetnél, hogy a megfelelő üzemanyagot kapják az energiatermelő központok?

A tudomány az emberi szofisztikált gondolkodás megértésének a nyelve. Ezért most “tudományosan” magyarázom…

Ismerd meg a mitokondriumokat és az általuk termelt ATP-t.

A mitokondriumok a sejtekben lévő sejtszervecskék. Úgy képzeld el őket, mint a sejtjeink kis energiatermelő motorjait. ATP-t állítanak elő, ami az emberi élet alapvető energiaforrása, az ATP szállítja az energiát a sejtekben történő reakciókhoz és az életfolyamatokhoz. 

Hogyan termelődik?

Az ATP-t az élelmiszerekben található tápanyagokból konvertálnak a sejtjeink és előállításuk a mitokondriumokban történik. 

Ha az ATP-termelési folyamat valamilyen okból megszakad vagy csökken, akkor az sejtek nem kapják meg a megfelelő mennyiségű energiát, és a testünk működése megsínyli ennek hiányát. (HELLO krónikus fáradtság!)

Mégis mivel tudod támogatni az ATP-termelést biztosító mitokondriális egészséget?

  • Tápanyagdús, természetes, teljes értékű ételekben domináló étrenddel, ami antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik. 
  • Rendszeres fizikai aktivitással, testmozgással - kiváltképp természetes napfényen, még akkor is ha nem süt a nap
  • Elegendő alvással, stresszkezeléssel
  • A mitokondriumokra káros környezeti méreganyagok és egyéb környezeti stresszorok (pl elektromágneses sugárzás) kerülésével
  • Olyan mikrotápanyagok bevitelével, amelyek támogatják a mitokondriális egészséget.

Tudtad, hogy az ehető vadnövények tele vannak ATP támogató mikrotápanyagokkal?

Ezek az elképesztő növények olyan kritikus mikrotápanyagokban gazdagok, mint például a magnézium, vas és klorofill, amelyek mind részt vesznek az ATP előállításában. 

A magnézium fontos kofaktora az ATP-t termelő enzimeknek, míg a vas elengedhetetlen a hemoglobin egyik összetevőjének, a hemnek a képződéséhez, amely oxigént szállít a sejtekhez. A klorofill pedig egy fotoszintetikus pigment, amely segíti a növényeket a napfényből való energia előállításában, ezáltal a növényeket elfogyasztó élőlények sejtjeinek energia előállításában is. 

Az ehető vadnövények ráadásul finomak és könnyen beilleszthetők a mindennapos étkezéseidbe. 

Képzeld el, hogy egy teljesen új világot fedezel fel általuk az ízek és textúrák széles spektrumával, ahogyan ablakot nyitsz ezekre a vadságokra! 

Ezekre a csodás növényekre, amelyek téged is körül vesznek minden nap. 

Az Ehető Vadnövények Tanfolyamon megtanulod, hogyan lehet biztonságosan és fenntarthatóan gyűjteni ezeket a fantasztikus növényeket, valamint hogyan lehet ízletes és tápláló módon elkészíteni és beilleszteni mindennapos étkezéseidbe méghozzá úgy, hogy nem kell konyhatündérnek lenned hozzá!

Lépj be te is ezen a kapun és engedd közel magadhoz a természet ENERGIÁIT! 

Ehető vadnövények tanfolyam

Hasonló cikkek

>