Megosztás:

Mi az a Funkcionális Medicina és miért érdekeljen téged? – akkor is, ha nem vagy orvos, sőt!

Egy 17 perces TED beszéd, amit Dr. Terry Wahls mentoromtól hallottam 2013 környékén volt a katalizátora annak a változásnak, ami azután a saját sorsfordító eredményeimhez vezetett.

Évek múltán, a Wahls Protocol® hivatalos mentorává, illetve amerikai és külföldi végzettségeim alapján a Funkcionális Medicina elveinek hazai nagykövetévé, tanítójává váltam, immáron közel egy évtizede… De ez egyáltalán nem így indult. Én először csak jól akartam lenni…

Én akkor csak magamat szerettem volna kihúzni a gödörből. Mint ahogyan Dr. Terry is, aki nem csak hogy “gödörben”, hanem szó szerint tolószékben ült, és onnan kereste a kiutat.

Tőle hallottam először a Funkcionális Medicina elvein alapuló életmód programról, amivel ő nem csak saját magát állította fel a tolószékből és él azóta is vitalitással teli teljes életet, de azóta világszerte megannyian szerezték már vissza egészségüket, életerejüket a Funkcionális Medicina oki megoldásait alkalmazva. 

Mégis mi ez a módszer? Mit is jelent a Funkcionális Medicina? 

Személyre szabott, oki megoldásokon alapuló egészségjavító stratégiák alkalmazását jelenti, ahol az ügyfél a Funkcionális szakértővel szoros együttműködésben dolgozik a saját egészségügyi céljai eléréséért. 

Egy hozzáértő funkcionális szakember azt tudja megtanítani az ügyfelének – a tudatos egészségfejlesztőnek – hogyan működjön együtt a saját testével, saját környezetével, a saját genetikai adottságaival, a saját egyedi élettörténéseivel. 

Ez az együttműködés a saját testeddel és a téged segítő funkcionális szakemberrel, hosszú távon az optimális egyensúlyi állapot, a homeosztázis, vagyis az egészség felépítését illetve helyreállítását teszi lehetővé. 

Ez az együttműködés magában foglalhat teszteket, laborvizsgálatok eredményeinek funkcionális értelmezését, számos állapotfelmérést is, hogy közelebb kerüljünk az egyes állapotok valódi okaihoz. A funkcionális kérdőívek, amivel például mi dolgozunk, száz és száz kérdésből állnak, hogy alaposan feltérképezzük az egészségügyi állapotokat, funkciókat, hozzájáruló faktorokat, előzményeket, közvetítő tényezőket, életmód faktorokat és sok-sok egyéb tényezőt, ami az oknyomozáshoz, majd pedig a célzott, személyre szabott megoldáshoz szükséges. 

Az egyik mélyreható “mellékhatása” a Funkcionális Medicina módszertanának és megoldás-rendszerének, hogy az ezt alkalmazó emberek egy teljes paradigmaváltáson mennek keresztül. Első sorban önmagukkal kapcsolatban.

Megtanulják megérteni, értelmezni a saját testük jelzéseit. Megtanulják azokat a módszereket, azokat a szokásokat és életmód stratégiákat, amelyekkel vissza tudják szerezni az önmagukba, a saját öngyógyító képességükbe vetett hitet. Hogy igenis képesek a gyógyulásra, a regenerációra. 

Megismerik azt a felszabadító érzést, hogy az előre haladó életkor pusztán egy szám, és nem kell, hogy egyenlő legyen betegségek megjelenésével. És nem kell, hogy az életet egy diagnózisra vagy egy kialakult állapotra alapozva kelljen élni és megélni, mert igenis lehet ez másként! 

A Funkcionális Medicina elveit alkalmazva mindenki képes lehet arra, hogy visszavegye az irányítást a saját egészsége felett.

Ha téged érdekelnek mélyebben is ezek az ismeretek, ez az irányzat, a Funkcionális Medicina oknyomozási és megoldás-rendszerei, akkor kövess engem, mert jövök még további ismeretekkel, hogy átadjam neked a jövő medicinájának esszenciáját – ami akkor is érdekes lehet számodra, ha nem vagy orvos, sőt! 

Kövess engem, a nevem Kokavecz Katalin, az Autoimmun sorsfordító program könyv és a V.Á.L.T.S.® Funkcionális életmódprogram és szakmai mentorképzés alapítója vagyok, és szeretettel várlak a következő videóban is! 

Hasonló cikkek

>