Megosztás:

A Funkcionális Medicina elvei mentén dolgozó szakemberek hosszú távú, sőt életre szóló stratégiák mentén dolgoznak. 

Nem a tüneteket kezeljük – mentorként erre nincs is lehetőség – hiszen a tüneti kezelés az orvosok hatáskörébe tartozik. A hosszú távú egészségfejlesztés és -megőrzés szempontjából sokkal fontosabb, hogy olyan stratégiák birtokába juss, amelyeket alkalmazva a tüneteidet okozó valódi, gyökér okokat leszel képes megcélozni. 

Funkcionális medicina elveivel dolgozó szakemberként tehát nem a tünetekre, és nem is a betegségekre fókuszálunk, hanem az egészség építésére, fejlesztésére, fenntartására koncentrálunk.

Arra, hogy mi az amit csinálsz, és mi az amit nem csinálsz – de csinálnod kellene, hogy egészséget teremts magadnak, és ennek érdekében milyen stratégiai lépéseket érdemes megtenned, ami érthető, elsajátítható és fenntartható.

Ennek a tudásnak a birtokában pedig hosszú távon is egészséget tudsz teremteni saját magadnak. Megérted, hogy mi-hogyan működik a szervezetben, és megtanulod, hogyan gondoskodj magadról.

Valójában a Funkcionális Medicina esszenciája pontosan ez: a legbölcsebb orvos odabent lakozik, benned él, és éppen ezért a jövő medicinája a TE kezedben van! 

Meg kell tanulnod felismerni és megtanulni a veled született bölcsességét ennek a belső medikusnak, és miután megértetted a működését, egy hullámhosszra kerülni vele, megadni neki mindent, amire szüksége van és megtisztítani mindentől, ami terheli, akadályozza a működését; hogy optimális fordulatszámra tudjon kapcsolni a belső öngyógyító gépezet működése. Ez az, ami a legfontosabb, ha krónikus állapotok visszafordításáról, illetve megelőzéséről van szó! 

És ez az, amire funkcionális szakemberként meg tudlak tanítani téged a Funkcionális Medicina elveit alkalmazva. Ez az én küldetésem, hogy mindazt, amit én is megtanultam, átadhassam magyar nyelven, mindenki számára jól érthetően, rendszerbe foglalva. 

Ha téged is érdekel a Funkcionális Medicina holisztikus, rendszerszemléletű megközelítése, amit akár a saját egészségfejlesztésre tudsz fordítani. Vagy ha te magad is segítő vagy, és szeretnéd ezzel a szemléletmóddal bővíteni az ismereteidet és tovább tanulni, akkor kövess engem, mert ezen a csatornán itt erről tudsz tanulni tőlem.

Köszönöm a figyelmed, a nevem Kokavecz Katalin, az Autoimmun sorsfordító program könyv szerzője, a V.Á.L.T.S.® Funkcionális Életmódprogram és szakmai mentorképzés alapítója vagyok, várlak vissza a következő videóban is! 

Hasonló cikkek

>