Megosztás:

Teljesen mindegy, hogy Hashimoto, Graves, Sclerosis Multiplex, RA, Bechterew, ekcéma, pikkelysömör, Vitiligo, Crohn, Cöliákia, Lupusz, Scleroderma vagy akármilyen autoimmun állapot… (helyettesítsd be a Tiedet ha nem látod a felsorolásban)

A gond ezekben az állapotokban soha nem az egyes szervekkel van. A gond mindig az immunrendszer működésével van! A szervek, szervrendszerek vagy szövetek a saját immunrendszerünk támadásának az áldozatai. Pusztán áldozati szervek, de nem az ő működésükkel van a baj, hanem az immunrendszerrel.

 

Ez a kép még egy korábbi rendezvényen készült, de a mostani hétvégén is alkalmam volt Dr. Guseo András “Autoimmun – NO” rendezvényén nem csak nézőként részt venni, hanem az a megtiszteltetés ért, hogy az előadásában is szerepeltem!

Hogyan kapcsolódik ez az “áldozati szervekhez”?

Guseo Tanár úr az én esetemet és az Autoimmun Sorsfordító Program megoldás rendszert a Hashimoto-val kapcsolatos esettanulmánynál mutatta be, mint követendő eset a sorsfordításra.

Az én esetemben a pajzsmirigy volt az áldozati szerv. De ahogyan az összes többi autoimmun betegségnél, soha nem maga a szerv a hibás vagy a beteg, hanem az immunrendszer működése siklik ki a normális kerékvágásból és tévesen a saját test szöveteit kezdi el támadni.

Állítsuk le az autoimmun öntámadást!

Az öntámadás leállítása az immunrendszer egyensúlyba helyezésével történik meg, és ez csak úgy valósulhat meg, ha egészen a valódi okokhoz megyünk vissza: az immunrendszer összezavarodását kiváltó okokat szükséges megcélozni.

Ez az, ami segíteni tud, függetlenül attól hogy a Te esetben melyik szerv esett áldozatául az autoimmun öntámadásnak. Ha eddig eljutottál az olvasásban, mostanra már tudod, hogy ez teljesen mindegy… Mindegy, hogy melyik az áldozati szerv. A teendő az immunrendszer kiegyensúlyozása, méghozzá a valódi okoktól kezdve.

Hogyan tudod elérni az egyensúlyt?

Egy olyan optimális belső miliő kialakítása a cél, ami az összes sejtünk számára ideális, sőt a mikrobiomunk sejtjeit is táplálja.

Minden a bélben kezdődik:

  • Az immunrendszerünk több, mint 85%-a a bélrendszer körül helyezkedik el.
  • Az emberi test több mint tízszer annyi mikrobiális sejtet tartalmaz, mint emberi sejtet, és ennek a mikroba közösségnek a bélrendszer az egyik legjelentősebb színtere.

Ezt a videót Dr. Terry Wahls-al még 2015-ben készítettem az egyik londoni konferencia előtt (aminek a társ-szervezője voltam), és ő már évekkel ezelőtt is a “belső miliő kultiválásáról” beszélt.

Dr. Terry Wahlstól azóta is tanulok, sőt első számú mentorommá vált, és azóta a Wahls Protocol® módszertan hivatalos szakmai képviselőjévé is váltam.

Tőle, és a Funkcionális Medicina elveit képviselő mentoraimtól tanult ismereteket én magam is tanítom magyar nyelven a könyvemen, a programomon és a 2019 májusban induló szakmai képzésen is.

Teljesen mindegy, hogy melyik az az áldozati szerv, amelyik a rövidebbet húzta a Te autoimmun állapotod esetében… A valódi okok megcélzásán alapuló étrendi és életmódstratégiák minden esetben azt az ideális belső miliő megteremtését fogják szolgálni, amellyel sejt szintről tudod helyreállítani a szervezeted és immunrendszered egyensúlyát.

Az én szerepem az, hogy megtanítsam az embereknek azt az étrendi és életmódstratégiát, amivel egyensúlyba kerülhetnek, és egyensúlyban is tudnak maradni. Akár saját magad számára bővíted az ismereteidet a Funkcionális Medicina Életmódprogram elvei mentén, akár másoknak szeretnél segíteni ebben, bízom benne, hogy tudtam, és tudok továbbra is hasznos információkkal szolgálni számodra.

Hasonló cikkek

>