Megosztás:

A kérdés igen indiszkrét… És bár sokan azt gondolják hogy nagyon gyakori ha valakinek éjszaka közepén ki kell mennie pisilni, attól ez még nem teljesen normális jelenség.

A hajnali 2-3 óra körüli ébredés összefüggésben lehet a vércukor szint leesésével, ami attól is előfordulhat, ha valaki túl sok szénhidrátot eszik lefekvés előtt és nem egyensúlyozza ki fehérjével és zsiradékkal.

Amikor leesik a vércukor, a szervezet kortizolt választ ki hogy megemelje a vércukorszintet. Ez olyan hatást idéz elő, mint egy adrenalinlöket. Egy energialöket a szervezetnek éjszaka kellős közepén, amitől felébredünk és mi az első dolog ha felébredsz? Kimész pisilni, igaz?

A kielégítő éjszakai alvás nagyon fontos a kiegyensúlyozott hormonháztartás, hangulat, energiaháztartás és az általános vitalitás szempontjából is. A jó alvás egyik alapfeltétele a kiegyensúlyozott vércukor szint.

Mit tehetsz azért, hogy a vércukorszint stabilan maradjon éjszaka is?

? Kerüld a cukros ételeket és az alkoholt a lefekvés előtti órákban
? Lefekvés előtt ne egyél önmagában szénhidrát tartalmú ételeket
? Egy pár falat nasi jól jöhet lefekvés előtt, viszont mindig tartalmazzon fehérjét és zsírt ez a kis étkezés
? Ha következetesen lefekszel este 10 óra körül aludni, azzal újrakalibrálod a napi cirkadián ritmust a normál üzemmódra, ami a vércukor-háztartásodra, és ezáltal az alvásminőségedre is nagyon jó hatással lesz!

Tarts velem a következő heti blog videóban is, ahol további villám tippeket tudhatsz meg arról, hogyan aludj jól!

Ha pedig a V.Á.L.T.S.® program további pillérei mentén is szeretnél elindulni, hogy visszaszerezd életerődet és energiádat, akkor regisztrálj a Vitalitásműhely AJÁNDÉK videotréning-sorozatra és ismerd meg a vitalitásod felé vezető út további mérföldköveit!

Hasonló cikkek

>