Megosztás:

Tudod, mi a különbség a funkcionális táplálkozás és funkcionális medicina között?

Olyan ez, mint amikor rájössz, hogy a puzzle-darabok valójában egy sokkal nagyobb képet alkotnak.

Képzeld el, hogy testünk egy bonyolult kirakós, és minden apró részlete összefügg. 

A puzzle egyik részlete, amire az étkezésünkkel lehetünk hatással. Ez nem csak az evésről szól, hanem arról, hogy amit a szánkba teszünk, hogyan hat a testünk egészének a működésére, funkcióira. Tehát a Funkcionális Táplálkozás arról szól, hogy felfedezzük, mi tesz jót a testünknek, és hogyan változtathatunk az étrendünkön, hogy jobban működjünk.

De tudod, mi a még izgalmasabb? Az, hogy van, ami ennél is sokkal mélyebbre megy. Ez pedig a Funkcionális Medicina. Gondolj rá úgy, mint a testünk nyomozója. Nem csak a tünetekre figyel, hanem megpróbálja feltárni, mi okozza a tüneteket a dolgok legmélyén. Olyan, mintha valaki azt mondaná: "Oké, értjük a tüneteket, de nézzük meg, mi történik az egész testedben!"

Ez a megközelítés arról szól, hogy testünk minden része összefügg, és ha megértjük ezeket a kapcsolatokat, akkor jobban megérthetjük az egészségünket is.

Tehát, ha például folytonos fejfájás gyötör valakit, a Funkcionális Medicina azt kutatja, hogy mi lehet a fejfájás mögött, és hogy más testi funkciók vagy tényezők hogyan befolyásolják ezt és milyen módon lehet megoldást találni ezekre az oki faktoroknál.

A lényeg, hogy míg a funkcionális táplálkozás csak az étkezésre összpontosít a testi funkciók optimalizálásához, addig a funkcionális medicina az egészség kirakós teljes egészére fókuszál a kihívások gyökér okainak feltárásával és megcélzásával. Ez csak egy kis bevezetés a témába, de a Funkcionális Medicina START mesterkurzuson mélyebben is belemegyünk ezekbe. 

Vegyél részt te is és fedezd fel, hogy a testünk mennyire összetett és csodálatos, és milyen sok mindent tanulhatunk még róla!

Ide kattintva tudsz regisztrálni.

Hasonló cikkek

>