Megosztás:

Javában zajlik a kihívás az Autoimmun Protokoll (AIP) zárt csoportban, és ez – mondhatni hagyományosan – azt jelenti, hogy hamarosan indul az Autoimmun Mentorprogram őszi turnusa. (Ez a program, amit az Autoimmun Sorsfordítók Gyorsítósávjának is szeretek “becézni” – részletek hamarosan.)

No de ne szaladjunk ennyire előre, mert van egy pár kérdés, amire szeretnék válaszolni.

Történt ugyanis, hogy az Istagram storykban naponta közzétett AIP menü inspirációkkal együtt, az egyik nap megkérdeztem, van-e kérdésed, és ennek kapcsán jutott eszembe valami az elefántommal kapcsolatban…

Egészen pontosan így volt:

Az Insta Story-ban feltett rengeteg kérdést olvasva, azt tapasztaltam, hogy két fő kérdés foglalkoztatja  legtöbbeteket.

Meddig fog ez tartani?<img decoding=” />

A kihívás 28 napos, elég ha eddig tartom az étrendet és megtörténik a csoda? A rossz hírem az, hogy sajnos nem.

De a jó hírem, hogy ha jól csinálod ezt a 28 napot, akkor már biztosan tapasztalhatsz javulásokat, változásokat. Funkcionális mentorom, Dr. Terry Wahls szerint 100 napig 100%-ig érdemes csinálnod az étrendet, mert ennyi idő alatt már látszani fog a tendencia, hogy javulsz, stagnál az állapotod, esetleg romlik.

Ha ennyi idő alatt nem tapasztalsz javulást, akkor sajnos valamit rosszul csinálsz.

<img decoding=” />Az első hiba amibe a legtöbben beleesnek, hogy erre az étrendre diétaként tekintenek. Ez nem diéta, nem fogyókúra. Az más kérdés, hogy ha jól csinálod, akkor idővel optimalizálódik a testsúlyod is tőle.

Egy krónikus állapotban az egy nagy hiba, ha valaki túl keveset eszik, túl kevés szénhidrátot, és túl kevés biztonságos keményítőt fogyaszt. Ezekbe a hibákba nagyon könnyű beleesni, ezért is nagyon fontos része az Autoimmun Mentor Programnak az étkezési napló elemzés lehetősége, melyben a programtagok napi étkezési szokásait monitorozzuk.

<img decoding=” />Ha akár csak 28 napig csinálod az étrendet (legjobb ha 100 napig), és nincs semmi javulás, esetleg rosszabbodik az állapotod, akkor a másik hiba amit el lehet követni az az, hogy figyelmen kívül hagytál egy olyan gyökérokot, hozzájáruló faktort mely az állapotod hátterében áll.

Sokaknak az étrend önmagában nagyon sokat tud segíteni, de a legtöbb embernek nem elég csak az étrend.

Én is így voltam ezzel, csak az étrendre fókuszáltam, nagyon sokféle étrendet kipróbáltam, de nem hozta meg az igazi áttörést, javulást. Egészen addig az étrendtől vártam a csodát, amíg meg nem ismertem a Funkcionális Medicina életmódprogramnak azt a holisztikus stratégiáját amivel az állapotok hátterében álló gyökérokokat lehet megcélozni.  Lépésről-lépésre visszabontottam ezeket és megcéloztam a gyökérokokat az étrenddel és egyéb életmódbeli stratégiákkal azokat.

A legtöbbeket ez a két dolog hátráltatja ezen az úton.

Az étrend csak az első lépés, de nagyon fontos lépés!

Mikor fogom jobban érezni magam?

Erre egy ökölszabályt tudok mondani, amit tanultam. Ahány évig eltartott hogy ebbe az állapotba kerülj, legalább ugyanennyit kell számolni hónapokban a javulásra.

Nagy elefánt voltam a porcelánboltban?

Az elefánt szimbolikusan értelmezett dolog.

Csak az étrendre koncentráltam, ez volt a nagy elefánt a porcelánboltban. nem vettem észre a kis porcelán csecsebecséket a boltban és az elefántom sorra döntötte le ezeket a kis porcelán tárgyakat.

Ha nem csak az elefántra fókuszáltam volna, hanem ezekre a kis porcelánfigurákra is oda figyeltem volna, hamarabb elérhettem volna a várt javulást.

Mik ezek a porcelánfigurák??

Ezek a funkcionális életmód stratégiái, azok az életmódpillérek amiket a legtöbb ember figyelmen kívül hagy, ahogy én is tettem.

A legegyszerűbb az életmódváltáskor, az étrendi váltás. A szokásainkat a legnehezebb megváltoztatni. Azt, hogy mennyit alszunk, hogy kezeljük a stresszt, mennyit és hogyan mozgunk stb.

Ezek látszólag apróságok, de ha nem foglalkozol vele, akkor a te elefántod is le fogja verni a kis csecsebecséket és nem fogsz olyan ütemben haladni ezen az úton, ahogy szeretnéd.

Tedd helyre te is ezeket az apró részleteket. Ne legyél elefánt a porcelánboltban!

<img decoding=” /> Ha maradt benned kérdés, írd meg nekem a cikk alatt!<img decoding=” />

Sok sikert kívánok neked az egészségfejlesztésben!

 

Hasonló cikkek

>