Megosztás:

Hatalmas tévhitek keringenek a máj és a belsőségek fogyasztásával kapcsolatban, ezért gondoltam nem árt tisztázni pár alapvető dolgot ezzel kapcsolatban! A legtöbb embernek fogalma sincsen arról, hogy a máj a természet LEGELSŐ számú tápanyagbombája! Úgy bizony!

 

 • Dr. Mat Lalonde tápanyag-sűrűségi táblázata alapján, ez az étel csücsül a tápanyagdús ételek listájának a legeslegtetején. Lepipálva az olyan egészséges és tápanyagdús ételeket, mint például a spenót, a répa és az áfonya. (A teljes tápanyagsűrűségi táblázatot megtalálod a könyvem 81. oldalán) www.AutoimmunSorsforditoProgram.hu ?
 • Igen ám, de a máj az egy méregtelenítő szerv… Tele van toxinokkal, nem? Akkor hogy a fenében állítom én mégis azt, hogy ez a természet legelső számú tápanyagbombája? A tápanyagokkal együtt egy csomó toxint és mérget is lenyelünk?

Hogy is van ez???

Pontosan ez az a tévhit, amit szeretnék most eloszlatni!!!

A máj valóban egy méregtelenítő szerv, viszont a toxinok, méreganyagok NEM a májban, hanem a ZSÍRSZÖVETBEN tárolódnak! Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen FORRÁSBÓL szerzed be az állati eredetű táplálékokat, legyen szó húsokról, belsőségekről, levesnek való csontokról, pörköltes cupákokról vagy zsírokról.

 1. A tiszta beszerzési források kiválasztási szempontjairól egy egész fejezetet írtam a könyvemben (ha megvan a könyvem, lapozz a 15. fejezethez. 🙂 www.AutoimmunSorsforditoProgram.hu
 2. Ebben a videóban is összefoglalom a lényeget, illetve itt találsz egy közösségi listát a Mentor-Programom tagjaival összeállított tiszta beszerzési forrásokkal kapcsolatban.
 3. Ha törekedsz a tiszta beszerzési forrásokra, akkor nem kell, hogy tartsál a toxinoktól, amikor májat eszel, már csak azért sem, mert a méreganyagok nem a májban, hanem a zsírszövetben tárolódnak.

Lássuk az előnyöket!

Biztos, hogy ki szeretnéd hagyni?

Tehát ha kibiztosítottad a megfelelő beszerzési forrást, akkor ezekre az előnyökre számíthatsz, ha heti szinten elfogyasztasz legalább 20-30 dekagramm májat:

 • Természetes forrásból jutsz a legnagyobb mennyiségben B12, B6, B1, B2 vitaminokhoz, a folsav természetes formájához a foláthoz, biotinhoz, vashoz és magnéziumhoz.
 • Olyan, mintha a legmagasabb minőségű MULTIVITAMINT szednéd, kiegészítve egy B-VITAMIN komplex készítménnyel. Mindezt a villádra szúrva!
 • A folsav természetes formája a folát, megtámogatja a szervezeted úgynevezett metilációs folyamatait, amely a sejtszintű folyamatok révén támogatja a méregtelenítési funkciókat. Máj fogyasztásával tehát a saját májad méregtelenítési folyamatait támogatod meg!
 • Természetgyógyász körökben a májat számos terápiás eljárás részeként alkalmazták és alkalmazzák. A máj fogyasztása a hagyományos GERSON TERÁPIA részét is képezi (amely az alternatív rákterápiák egyik hatékony módszere is).
  Ebben a terápiában a napi 13 csészényi nyers zöldség-préslevek fogyasztása mellett máj fogyasztást írnak elő, a nyers zöldség saláták fogyasztása mellé, kiegészítve egyéb támogató terápiákkal (mint például a kávés beöntés)
 • Ha vérszegénységben, vashiányban, B12 hiányban szenvedsz, természetes, biológiailag aktív formában juttatod a szervezetedet az ebben az állapotban a három legfontosabb mikrotápanyaghoz: vashoz, B12 vitaminhoz és a folsav aktív formátumához a foláthoz.

Kinek érdemes májat fogyasztania?

 1. Mindenkinek, aki a természet legelső számú tápanyagbombájának fogyasztásával szeretné támogatni egészségét (figyelve a minőségi és tiszta beszerzési forrásra)
 2. Azoknak, akik vérszegények, vashiányosak, B12 vitamin hiányosak, krónikusan fáradtak, krónikus kognitív problémáik vannak (pl. ‘ködös’ agy, memória-koncentrációs zavarok)
 3. Akik ‘mellékvese-kimerülésben’, pajzsmirigy problémákban, autoimmun állapotokban érintettek

Hogyan vegyem rá magamat?

 • Nagyon sokakat az tart vissza, hogy egész egyszerűen utálják a májat…
  Én gyerek korom óta imádom, de tényleg sokak még csak elképzelni sem tudják, hogy ránézzenek, nemhogy még egyenek is belőle.
 • Csirkemájból nagyon ízletes házi májkrémet lehet készíteni. A ‘máj-elleneseknek’ is legtöbbször ízlik a zsírjában kisütött tanyasi kacsamáj vagy libamáj (mert annyira finom!!!:), és jó sok dinsztelt hagymával és fokhagymával, házi mangalicazsíron dinsztelt resztelt birka- vagy marhamáj is a legtöbbeknek nagyon ízlik, és ha megkóstolják, rendszerint még kérnek többet is;)
  (a fiam egyik nagy kedvence!)
 • Ezeket az ételeket megtalálod az Autoimmun étrendi protokoll kihívás menüim között is, amelyet ide kattintva le is tudsz tölteni.

Ha pedig szeretnéd megismerni a természet többi csodálatos tápanyag-szuperbombáját, lapozz a könyvem 18. fejezetéhez! Olyanokat is megismerhetsz, amire eddig nem is gondoltál volna!
www.AutoimmunSorsforditoProgram.hu ?

Váljék egészségedre!

Éljenek a természet tápanyag-szuperbombái!

 

Hasonló cikkek

>