Megosztás:

Nagyon nehéz úgy megküzdeni a krónikus betegségek tüneteivel, ha soha nem kapunk valódi válaszokat az állapotunkkal kapcsolatban. Valóban hinnünk kellene a hagyományos szemléletnek a krónikus autoimmun betegségek kapcsán?

„Sajnos nem tudni, hogy mi vezet az autoimmunitás kialakulásához. Valószínűleg a géneknek tulajdonítható a legnagyobb szerep.”

“Sajnos ez örökletes.”

A megoldási lehetőségekkel kapcsolatban pedig tényleg nem létezne más, csak erős orvosságok, immun-moduláns szerek, szteroidok vagy mesterséges hormonpótlás?

Igenis vannak valódi válaszok, és valódi, természetes megoldások!

Egy jó pár tévhitet döntünk most meg az autoimmun betegségek kapcsán:

TÉVHIT: Az autoimmun betegségek visszafordíthatatlanok

IGAZSÁG:

Az autoimmunitás kialakulásáért – a legújabb immonológiai kutatások szerint – a génállomány csupán maximum 25%-ban felel. A többi tényező, ami az autoimmunitás kialakulásáért felel, mind a környezeti hatásoktól függ. Tehát 80-85%-ban rajtunk, és az életmódunkon függ, hogy az autoimmunitásért felelős gének veszik át az irányítást állapotunk felett, avagy mi vesszük át az irányítást. Helyes táplálkozással, a bélrendszer egészségének visszaállításával, a méreganyagok visszaszorításával – azaz életmódbeli változtatásokkal az autoimmun betegségek tünetei visszafordíthatóak!

TÉVHIT: A tünetek csak durva gyógyszerek szedésével szüntethetőek meg

IGAZSÁG:

Gyógyszerek helyett, amelyek az immunrendszer működését módosítják (rendszerint csökkentik), életmódbeli változtatással, helyes táplálkozással, természetes étrendkiegészítők alkalmazásával az immunrendszert támogatni és erősíteni kell, miközben a bélrendszer egészségét is helyre kell hozni. A környezeti és táplálékokból származó méreganyagok visszaszorítása is segít újra helyreállítani az immunrendszer egyensúlyát, ahogyan a krónikus fertőzések kezelése és a stresszkezelés is. Nem a gyógyszerek jelentik az egyedüli megoldást!


TÉVHIT: Autoimmun betegségek kezelésére használatos gyógyszereknek minimális mellékhatásuk van

IGAZSÁG:

A mellékhatások gyakoriak, általánosak, és jelentősen megrontják az életminőséget. Kivétel, ha valakinek csak “enyhébb” típusú autoimmun betegsége van, mint pl. a Hashimoto vagy Psoriasis, amelyek konvencionális kezelési lehetőségei enyhébb gyógyszerek (általában hormonok) használatát teszi lehetővé, de ebben az esetben is csak tüneti és nem oki kezelésre használatosak.


TÉVHIT: Az emésztés javítása és a bél egészségének helyreállítása semmilyen hatással sincs az autoimmun állapot előrehaladására

IGAZSÁG:

A test szervrendszerei folyamatos kapcsolatban, egymásra utaltságban és összhangban vannak egymással. Az emésztőrendszer és az immunrendszer szerves összefüggésben van egymással, már csak azért is, hiszen az immunrendszer legnagyobb része a bélrendszerben helyezkedik el. Feltétlen szükség van arra, hogy bélrendszerünk egészségesen működjön annak érdekében, hogy visszafordítsuk autoimmun állapotunkat.


TÉVHIT: A gluténmentes étkezés semmilyen hatással sincs az autoimmun betegségre

IGAZSÁG:

Még ha nem is Cöliákiában szenvedsz, a glutén nagyon káros lehet az egészségedre! Bármilyen tünet nélkül károsítja és szivárgóvá teszi a bélfalat, ezáltal még tovább rontja az autoimmun állapotot. Konvencionális tesztek nem tudják kimutatni a rejtett gluténérzékenységet. Ha autoimmun beteg vagy, a glutén a legfőbb ellenséged a szisztémás gyulladást okozó élelmi toxinok közül, amit mindenképpen kerülnöd érdemes!


TÉVHIT: Ha autoimmun betegséged van, rossz életminőségre vagy kárhoztatva

IGAZSÁG:

Ha tisztán étkezel, teljesen kikerülöd a gyulladást okozó és toxikus élelmiszereket, helyreállítod a bélrendszered egészségét, visszaszorítod a méreganyag terhelést az életedben, kikezeled a krónikus fertőzéseidet, kezeled az életedben a stresszt, akkor kiváló közérzet és életminőség lesz a jutalmad!

 

Ha Te is készen állsz, hogy saját állapotodat övező tévhiteket ledöntsd, hogy kezedbe vedd saját egészséged alakulását és visszafordítsd autoimmun tüneteidet, akkor az Autoimmun Akadémián van a helyed!

Gyere és sajátíts el azonnali gyakorlati megoldásokat, amelyek segítenek abban, hogy szervezeted újra egyensúlyba kerüljön!
Közösségformáló exkluzív tréning, AJÁNDÉK receptes könyvvel!

 

 

 

 

A cikk forrása: Myers, A.: The Autoimmune Solution, Harper One, New York, 2015

 

 

Hasonló cikkek

>