2020. március 15.

Megosztás:

Frissítve 2020. 03. 17-én!

A világ körülöttünk felbolydult. Ezt mi is látjuk, érezzük, ezért is szeretnék most veletek pár gondolatot megosztani.

Ha most kattintottál először át a blogomra, engedd meg, hogy bemutatkozzak.
Kokavecz Katalin vagyok, Dr. Terry Wahls amerikai funkcionális orvos hivatalos magyarországi mentora. A tőle korábban tanultakból, valamint az általa nemrég megosztott információkból is merítve osztom meg a gondolataimat és üzenetem a mostani helyzet kapcsán. Kérlek olvasd végig, és te is add tovább ennek a blognak a linkjét másoknak is. Mindannyian együtt vagyunk ebben.

A részletes blog cikk a videó üzenet alatt folytatódik, görgess lejjebb is!

Tehetetlenség vagy irányítás?

Az állatok és emberek viselkedésével kapcsolatos kutatások is egyaránt alátámasztják azt, hogy ha kicsúszik a kezünkből az irányítás, akkor a tehetetlenség érzése depresszióra hajlamosít, gyulladásokat kelt a szervezetben, és hajlamosít a betegségekre való fogékonyságra.

Ezzel szemben, ha úgy érezzük, hogy nálunk van az irányítás, akkor az összes előbbi tényező javul.

Egy zűrzavaros helyzetben mégis hogyan tudjuk magunknál tartani az irányítást, amikor pontosan az ellenkezőjét érezzük a kialakuló helyzet miatt?

Irányítsd a fókuszod arra, amivel kapcsolatban nálad van a gyeplő

Vedd észre, hogy a legnagyobb zűrzavarban is van elég sok minden, amivel kapcsolatban a saját kezedben marad a gyeplő.

Dr. Viktor Frankl, aki minden idők egyik talán legzűrzavarosabb időszakát élte meg – és élte túl! -, éveken keresztül négy koncentrációs tábort megjárva tapasztalta meg a földi pokol legmélyebb bugyrait. Túlélésének záloga az a gondolkodásmód volt, aminek a módszerét azóta a nevével fémjelzett terápiás módszer képvisel. Az alábbi idézet tőle származik.

 “Külső stimulus és a rá adott válasz között egy tér húzódik.

Ebben a térben található az ember szabadsága és hatalma, mely szerint eldöntheti, hogyan álljon hozzá az adott körülményekhez.” ~ Viktor Frankl ~

Eldönthetjük, milyen módon állunk a dolgokhoz

Minden körülményben és az erre adott válaszokban benne rejlik a fejlődés lehetősége. Eldönthetjük, hogy milyen módon viszonyulunk a dolgokhoz, hogy találunk-e benne értelmet. A mi kezünkben van a döntés. Hagyjuk, hogy sodorjon előre a tehetetlenség, vagy a kezünkbe vesszük az irányítást azokkal a részletekkel kapcsolatban, amit lehetőségünk van irányítani.

Amivel kapcsolatban ebben a helyzetben is nálad van az irányítás:

1. Működj együtt a hivatalos ajánlásokkal a megelőzés teendőivel kapcsolatban

❗️Maradj otthon! Halaszd el azokat az utazásokat és találkozókat, amelyek nem létfontosságúak. Mindjárt elmagyarázom, hogy ez miért fontos.

❗️Ha tüneteket észlelsz magadon, akkor hívd fel telefonon a háziorvosodat, az ügyeletet, a mentőszolgálatot (112) vagy a kormány által megadott ingyenesen hívható, zöld számokat.

❗️ Moss alaposan kezet szappannal és meleg vízzel legalább 20 másodpercig! Dr. Terry Wahls azt javasolja, hogy olyan alaposan mosd meg a kezed, mintha csípős paprika darabolása után szeretnéd betenni a kontaktlencsédet.

❗️A hivatalos forrást kövesd a megelőzés aktuális ajánlásaival kapcsolatban. Magyar nyelven a hivatalos kormányzati oldalt.

A koronavírus nagyobb kockázattal, komolyabb, orvosi kezelést igénylő tünetekkel (akár lélegeztetés, intenzív osztályon elhelyezés) a következő esetekben:

  • 60 év fölött
  • Szív- és érrendszeri betegségekben érintetteknél
  • Krónikus autoimmun állapotban
  • Immunszupresszív kezelésben részesülőknél

A fiatalabbak akár egészen enyhe tünetekkel átvészelik a fertőzést, így könnyen és gyorsan szétterjeszthetik a járványt. És épp ez az, ami világszerte túlterheli az egészségügyi rendszereket. Van, ahol már nagyobb igény lenne intenzív férőhelyekre és lélegeztetőgépekre, mint amennyi rendelkezésre áll. A kórházak túlterheltek és ez az egészségügyi ellátást veszélyezteti világszerte.
Észrevetted, hogy milyen nehéz wc-papírhoz vagy tartós élelmiszerhez jutni? Hogy elfogytak a virucid fertőtlenítőszerek és szájmaszkok a patikákban? Akkor most képzeld el, hogy mit történik ilyenkor a kórházakban? Mi történik, ha több intenzív férőhelyre és lélegeztetőgépre van szükség, mint amennyi rendelkezésre áll? Olaszországban ez a helyzet.
Nem akarjuk, hogy nálunk is ez legyen. Kövesd a kormányzati utasításokat! Meg kell védenünk a kórházainkat és a közösséget!

Hogyan tudod kiegészíteni a hivatalos ajánlásokat a funkcionális medicina életmódprogram elvei mentén?

Dr. Terry Wahls összefoglalta azokat a lépéseket, amiket most megtehetsz magadért és a családodért. A teljes, eredeti cikket ide kattintva találod, a magyar nyelvű kivonatot pedig az alábbiakban:

❗️Támogasd az immunrendszeredet a funkcionális medicina életmódprogram étrendi és életmód pillérei mentén.

❗️ Figyelj az étrendedre! Kerüld a feldolgozott élelmiszereket, cukrot, fehérlisztet, stb.
A V.Á.L.T.S.® életmódprogram „V” pillére erről szól. A magas vércukorszint csökkenti az immunrendszer hatékonyságát. Fókuszálj a zöldségmatekra és tartsd be az ökölszabályokat! (Bővebben erről az Autoimmun sorsfordító program könyvben, és a Vitalitás Műhely ajándék online tréningben)

❗️ Aludj eleget! Gondoskodj arról, hogy legyen időd 7-9 órát aludni. Az alváshiány szintén gátolja az immunválaszt.

❗️Ha van orrkancsód, használd napi 2x az orrod és a melléküregek átöblítésére.

❗️Monitorozd a testhőmérsékletedet! Ha lázas vagy (37,5 ℃ fölött), akkor maradj önkéntes karanténban 14 napig.
Ha tüneteket észlelsz magadon, akkor hívd fel telefonon a háziorvosodat, az ügyeletet, a mentőszolgálatot (112) vagy a kormány által megadott ingyenesen hívható, zöld számokat.

❗️ Figyelj a D-vitaminszintedre! Ha 50 nmol/L alatt van a D-vitaminszinted, akkor fokozott a fertőzés kockázata. Funkcionális szemmel nézve szeretjük 125 nmol/L felett tartani. A D-vitaminnal kapcsolatban nézd meg ezt a kis videót is.

Terry Wahls egy pár természetes stratégiát is megosztott a blog posztjában, tőle idézem:

? Rágcsálj nyers fokhagymát! Ez segíti a természetes ölősejteket.

? Készíts „tüzes” almaecetet! Az almaecethez adj fokhagymát, tormát és akár gyógynövényeket. Ebből fogyassz 1 evőkanálnyit megelőzés céljából. Ha betegnek érzed magad, akkor 4×1 evőkanálnyit.

? Ügyelj a C-vitamin bevitelre. Ilyenkor nagyobb mennyiségben is fogyaszthatod. (2-3000 mg C-vitamin naponta, bioflavonoidokkal.)

? Ügyelj a cinkben gazdag ételek fogyasztására. Ilyenek a tenger gyümölcsei, különösen az osztriga, a belsőségek, a marhahús. Az autoimmun visszavezetősök közül a csicseriborsó és a szezámmag.

? Fogyassz több fermentált ételt pl. savanyúkáposztát. A probiotikumok, amelyek a fermántált ételekben is megtalálhatók, segítenek módosítani az immunválaszt, csökkentve a szepszis kockázatát súlyos vírusfertőzések esetén. Továbbá a savanyúkáposzta jó C-vitaminforrás is.
Magadnak is könnyen elkészítheted: gyalulj le (vagy vágj apróra) egy káposztát, sózd be (1kg káposztához 2 púpos evőkanál só), majd dörzsöld be a káposztát, gyúrd át egy kicsit. Ha levet eresztett, tömködd egy üvegbe légmentesen és öntsd fel a sós lével, amit eresztett. Hagyd állni pár napig, majd kóstolgasd, hogy elkészült-e.

2. Vedd a kezedbe az irányítást azzal kapcsolatban, hogy mit kapcsolsz KI és mit BE!

Alkalmazz napi szinten olyan technikákat, amivel átkapcsolsz a paraszimpatikus idegrendszeri pályákra. Ez az “üzemmód”, ahol a sejtszintű regeneráció és az IMMUNVÉDELEM működik. Te tudod magadnak bekapcsolni ezt az üzemmódot bármi ilyesmivel:

?‍♀️ a felhők bámulása

?‍♀️mandala színezés

?‍♀️légzéstechnikák alkalmazása

?‍♀️meditáció

és bármilyen olyan aktív vagy passzív tevékenységgel, amivel ki tudod kapcsolni a folyton analizáló “majom elmét”, ami viszont a szimpatikus idegrendszeri pályákat tartja aktívan, és elnyomja az immunrendszer működését is.

Legyél nagyon tudatos azzal kapcsolatban, hogy mit kapcsolsz KI (álhírek, találgatások, álinformációk) és mit kapcsolsz BE (paraszimpatikus idegrendszeri pályákat).

3. Vedd a kezedbe az irányítást MAGADDAL kapcsolatban!

Minden változás velünk kezdődik. Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, egy dolgon mindig tudsz változtatni: MAGADON!
Mi magunk dönthetünk arról, hogyan viszonyuljunk egy adott körülményhez. Találunk-e benne értelmet, kihozzuk- e az adott körülményből a legtöbbet – amivel fejlődhetünk.

Számodra milyen értelmet hordoznak a jelenlegi körülmények?

 

? Talán soha nem volt jobb, ‘húsba vágó’ okod a változtatásra, mint most.

? Talán soha nem volt jobb alkalom arra, hogy most befelé fordulj, hogy magaddal foglalkozz.

? Talán soha nem volt jobb alkalom arra, hogy magadat erősítsd.

? Talán soha nem kaptál ennyi időt és lehetőséget arra, hogy változtass.

? Talán soha nem kaptál jobb lehetőséget arra, hogy megváltoztasd a szokásaidat, hogy ellenállóbbá válj.

? Talán soha nem kapott több értelmet a V.Á.L.T.S.®️ funkcionális életmódprogramba befektetett munkád, mint most!

Vedd észre, hogy mennyi mindennel kapcsolatban van nálad az irányítás!

Tehetetlen, avagy hős teremtő vagy a jelen körülmények közepette?

A döntés a tied kedves olvasóm, én pedig azon vagyok, hogy a segítőd maradhassak a sorsfordításban.

Hasonló cikkek

>