Megosztás:

Kedves ismerősömtől, Dr. Moravcsik Bencétől tudtam meg, hogy kollégája, Dr. Lacza Zsombor vezeti annak a kísérleti vérplazma-terápiának a kidolgozását, ami segíthet a koronavírus-fertőzés ellen.
Ezzel kapcsolatban szeretnék egy nagyon fontos felhívást közvetíteni feléd a mai videómban.


Az OrthoSera magyar kutatócsoport keresi azokat a gyógyult embereket, akik vérplazma donorként szívesen megosztják védettségüket azokkal, akik legyengült állapotban, éppen a vírusfertőzés súlyossá váló szakaszán esnek át.

A koronavírus fertőzésen már átesett egészséges személyek vérplazmájában ugyanis kettős szupererő lakozik, ami a jelenlegi betegek számára hatalmas segítség lehet.

A koronavírusból felgyógyultak vérplazmája egyrészt olyan ellenanyagokat tartalmaz, amelyek gátolják a vírust, másrészt a koronavírus által kiváltott súlyos gyulladásos immunreakciót, az úgynevezett citokin-vihart is csendesítheti a koronavírusból felgyógyultak vérplazmájából származó szérumterápia.

Minden donor számít, és nagyon sokat segíthet, ezért kérlek, hogy ezt az információt oszd meg minél több helyen.

Fontos tudni, a vérplazmavétel jóval kisebb megterhelést jelent, mint egy véradás, és az orvosi csapat szakemberei, az Operatív Törzs segítségével az ország bármely pontjáról a vérplazmaadás helyszínére odaszállítják a jelentkezőket.

Ha van olyan ismerősöd vagy esetleg te gyógyultál ki a koronavírusból és szeretnél segíteni, akkor a vérplazma-terápia kidolgozásán munkálkodó Orthosera kutatócsoporttal kell felvenni a kapcsolatot. Az elérhetőségüket és további információkat itt találod meg:

Az első gyógyult koronavírus-fertőzöttek véradása a pár perces videóban.

A projektről Prof. Dr. Lacza Zsombor PhD.ortopéd-traumatológus szakorvos beszél részletesebben ebben a videóban.

A kutatócsoport nagyon várja a koronavírusból gyógyult donorokat, hogy segíteni tudjanak másoknak is.

Én abban szeretnék segíteni, hogy ez a felhívás minél többekhez eljuthasson. Te pedig abban tudsz segíteni, hogy megosztod minél több helyen ezeket az információkat.

Terjedjen gyorsabban a donorkeresés, mint a koronavírus! Győzzük le együtt!

Hasonló cikkek

>