Megosztás:

Üdvözöllek, a mai videó már a negyedik része annak a sorozatnak, amiben azokról a tipikus hibákról tanulhatsz, amiket szeretném, ha te elkerülnél, amikor valamilyen új étrendbe kezdesz. Legyen szó az Autoimmun Protokoll (AIP) étrendről vagy másról.

Ha még nem láttad ennek a sorozatnak az előző részeit, kezdj azokkal, mert ezek az információk összefüggnek egymással, így jobban fogod érteni.

Az előző videóban a kiegyensúlyozott étkezések összeállításáról beszéltem, ami azért is fontos, hogy stabilan tartsd a vércukor szintedet.
Itt szóba jöttek a minőségi fehérje források és a zsírok, mint fontos makrotápanyagok az étkezések kiegyensúlyozására.
Azonban sokszor látom, hogy egy tiszta, tápanyagdús, feldolgozott szénhidrátoktól mentes étrendre átállva, sokan esnek bele abba a “csapdába”, hogy átlendülnek a ló túlsó oldalára a fehérjék (húsok), és zsiradékok fogyasztásával kapcsolatban. Mintha ezzel próbálnák meg helyettesíteni a feldolgozott szénhidrátok elhagyásával kieső kalória mennyiséget.

Én szeretek mindent a kiegyensúlyozottság oldaláról közelíteni, már csak azért is, mert egy szélsőséges étrendet nagyon nehéz lenne hosszú távon követni és betartani.

Ezen a ponton felmerülhet benned a kérdés, hogy mi számít soknak, vagy kevésnek a fehérje és zsír fogyasztással kapcsolatban?
Erre én azt mondom, hogy a válasz a saját kezedben van!
Nézd meg a tenyeredet, és szemre máris be tudod lőni az ideális fehérje adagodat. A saját tenyered nagysága lesz a mérce. Ha nő vagy, akkor egy tenyérnyi, férfiaknál inkább kettő, saját tenyérnyi nagyságú adag lesz a főétkezésenkénti mérce.

Ezt persze mindenképpen egyensúlyozd ki a zöldségmatekkal, és a biztonságos keményítős szénhidrátokkal, ahogyan ennek a sorozatnak az első két videójában tanítottam.

A zsírok tekintetében pedig a hüvelykujjad lehet egy szuper kézenfekvő mérce. Főétkezésenként egy hüvelyknyi zsiradék biztosan nem fog átlendíteni a ló túloldalára.

Bízom benne, hogy ez a tippem is hasznos volt számodra, hogy elkerüld azokat a tipikus hibákat, amiket gyakran látok azoknál, akik mentorálás nélkül vágnak bele az étrendi változtatásokba.

Ha pedig vizuális típus vagy, mint én, és mindazt, amit eddig hallottál, szeretnél a tányérodon is megvalósítani, akkor szerezz hozzá inspirációt a zárt csoportomban.
Iratkozz fel a csoportba, ahol mások tányérjain is követni tudod a V.Á.L.T.S.® Alapozást a V. pillér, (vagyis a valódi ételek pillére) körül, hogy lendületben tudd tartani magadat.

És ami még ennél is fontosabb, tartsd lendületben saját magadat!

Ehhez használhatod a V.Á.L.T.S.® Naplót, ahol nem csak az étkezéseidet tudod egyensúlyban tartani, hanem a gondolataidat és a napi cselekedeteidet, szokásaidat is.
Hiszen egy dolog tudni, hogy mit kellene jól csinálni, egy másik dolog pedig beépíteni a mindennapos cselekedeteid közé, hogy szokást formálj belőlük. Mert ahogyan Frederick Matthias Alexander idézete hangzik;
“Az emberek nem döntenek a jövőjükről. A szokásaikról döntenek, és a szokásaik döntenek a jövőjükről!”

Szeretettel várlak 2021 február 13-án a SORSFORDÍTÓ NAPON, ahol segítek neked meghozni a jobb döntéseket a szokásaidat illetően. Az egésznapos ONLINE intenzív képzésen megismerhetsz a Funkcionális Medicina elveivel, hogy immunrendszered egyensúlyba kerüljön, és visszaszerezd életerődet, vitalitásodat és ellenálló képességedet!

További információ az egésznapos ONLINE Sorsfordító Napról, és regisztráció:
https://medkozpont.hu/sorsforditonap/

Hasonló cikkek

>