Megosztás:

Képzeld el, hogy nyár van, a fák zöldülnek, de a kertedben lévő fának a levelei mégis elkezdenének barnulni vagy lehullani…

Ahelyett, hogy a fát hibáztatnád, vagy újra zöldre festenéd a leveleket, vagy megpróbálnád visszaragasztani őket, nem lenne értelmesebb feltárni, hogy mi történik?

Pontosan ezt csinálják a funkcionális medicina elveit gyakorló szakemberek és mentorok minden nap…
Felteszik a kérdést, hogy MIÉRT. 
És felveszik az oknyomozó szemüveget, hogy meg is találják a valódi válaszokat! 
Hogy megtalálják a betegségek kiváltó okait, ahelyett, hogy eltussolnák a problémákat, és a tüneteket a szőnyeg alá söpörnék.

Ha tehát fontos neked az egészséged, akkor mindig legyél biztos benne, hogy olyan segítőt választasz magad mellé, aki a helyes kérdéseket teszi fel, és mindent megtesz annak érdekében, hogy valódi válaszokra is bukkanjon. 

És tudod, hogy én nem akarok és nem is fogok senki és semmi ellen beszélni: az egészségügy a maga klasszikus nemében fantasztikus. Hálás vagyok érte, hogy van egészségügy, hiszen ott szó szerint életeket mentenek! 
Akut esetekben valóban akár életmentő lehet, amit az egészségügy keretei között kaphatunk, de az egészség fenntartásáért, illetve krónikus állapotok visszafordításában nincsen elég eszköz, kiváltképp pedig nincs elegendő kapacitás a klasszikus egészségügyi keretek között. 

És ez nem feltétlen a rendszer hibája. Egyszerűen egy olyan, egyébként nagyon fontos, sőt életmentő rendszerről van szó, ami alapvetően nem azért üzemel, hogy egészségessé tegyen. 

Az, hogy egészséges legyél, és hogy egészséges maradjál, a Te felelősséged! 

Éppen ezért imádom a Funkcionális Medicina rendszer-szemléletét, mert képessé tesz arra, hogy magad vedd a kezedbe a saját egészségedet és ezzel a saját sorsodat is! 

Hiszek benne, hogy a legbölcsebb saját medikus ott él benned, az én küldetésem pedig az, hogy ezt kihozzuk belőled; hogy megtanítsam azokat a stratégiákat, amivel mindenki képes visszavenni az irányítást az egészsége felett. 

Akár magadon akarsz segíteni, akár másokon, a Funkcionális Medicina rendszer-szemléletét megismerve te is képessé válhatsz arra, hogy a jövő medicináját a saját kezedbe vedd! 

Ha téged is érdekel a Funkcionális Medicina holisztikus, rendszerszemléletű megközelítése, akkor kövess engem, mert ezen a csatornán itt erről tudsz tanulni tőlem.
Köszönöm a figyelmed, a nevem Kokavecz Katalin, az Autoimmun sorsfordító program könyv szerzője, a V.Á.L.T.S.® Funkcionális Életmódprogram és a Funkcionális Medicina elvein alapuló szakmai mentorképzés alapítója vagyok.

Hasonló cikkek

>