Megosztás:

Amikor megváltoztatsz egy rossz szokást, vagy valamiről másképp kezdesz el gondolkodni, új útvonalat rögzítesz mélyen az elmédben. Első kézből tapasztalod meg a neuroplaszticitást, amiről az előző videómban is hallhattál.

Amikor valamiről új módon gondolkodunk, új feladatot tanulunk, egy másik érzelmet vagy reakciót választunk, egy új ösvényt taposunk ki. Szó szerint újrahuzalozzuk az elménket, ami egyébként 95%-ban a tudatalattinkban tárolt sémák, paradigmák és programok szerint üzemelteti a valóságunkat egy láthatatlan robotpilóta módjára.

A cikk a videó alatt folytatódik

Első lépés a robotpióta átprogramozására

Az első lépés a tisztítás, amivel a tudatalatti elmédben tárolt rossz sémákat, rögzült szokásokat és azokat a programokat, amiket jelenlegi valóságodban futtatsz, elkezded kitisztítani. A tudatalatti tisztításáról beszélek.

Ha a jelenlegi valóságodban bármi van, amivel nem vagy elégedett, akkor tudd, hogy azt te magad teremtetted, még ha nem is tehetsz róla, viszont a felelősség ezzel kapcsolatban kizárólag a tied, hiszen a te valóságodban jelent meg.

A tudatalatti elme tisztításának egyszerű, de annál hatékonyabb módszere a Ho’oponopono, ami egy hawaii problémamegoldó módszer. Erről bővebben a fenti videóban teszek említést – arról, ahogyan én értelmezem és használom ezt a módszert. Ennél bővebb információkért érdemes a hivatalos, eredeti forrást felkutatni.

Második lépés elméd újrahuzalozására

Ha újra meg újra új utakon közlekedünk, elménk elkezdi egyre jobban ezt az utat választani, és az új gondolkodásmód, érzés vagy cselekvés természetessé válik.

A régi ösvényt már kevesebbet használjuk, és ezért az egyre inkább elhalványul.

Az agy újrahuzalozásának a folyamata, amikor új kapcsolatokat alakít ki, és ezáltal gyengülnek a régiek, a neuroplaszticitás megnyilvánulása a gyakorlatban.

A jó hír, hogy mindenkinek megvan a képessége, hogy az agy újrahuzalozása által tanuljon és változzon, azonban ez egy folyamatos gyakorlást igénylő folyamat.

Én a reggeli életM-E-N-T-Ő-K gyakorlatot javaslom és használom én magam is, aminek a részleteiről a fenti videóban is hallhatsz, részletesebben pedig ebben a webináriumban is beszéltem róla, sőt segédletet is készítettem hozzá, amit itt tudsz letölteni.

Ha szeretnél még többet megtudni arról, hogyan tudod visszavenni az irányítást az egészséged felett annak érdekében hogy új, egészséges szokásokká írd felül a beléd vésett régi rossz programokat, akkor gyere és nézd meg az AJÁNDÉK Vitalitás Műhely tréning tanításokat is!

Hasonló cikkek

>