2019. december 29.

Megosztás:

Ha már követsz egy ideje, akkor jó eséllyel tudod már, hogyan tápláld magad tisztán és toxinmentesen, ugyanakkor tápanyagdúsan, hogy az egészségedet szolgálja. Remélhetőleg már odafigyelsz arra is, hogyan tisztítsd meg a környezetedet, hogyan tartsd magadat távol a mérgező toxinoktól a vízben, levegőben, konyhádban és fürdőszobádban is.

A legtöbbeknek a háztartási tisztítószerek nem kerülnek rá erre a radarra, mert egész egyszerűen mert fogalmuk sincsen, hogy a kommersz tisztítószerek milyen hatást gyakorolhatnak az egészségükre. Márpedig a legtöbb hagyományos tisztítószer durva vegyszereket és egészségre káros hatóanyagokat tartalmaz. Lehet, hogy tisztán tartják a lakásodat, de az egészségednek és a környezetnek nem tesznek semmi jót.
Létezik egészségesebb és toxinmentes módja is a takarításnak! Ebben a blogban ezt járjuk körül.

Három tippet hoztam neked, amivel te is elkezdheted megtisztítani a háztartásodat és lakásodat a mérgező tisztítószerektől, miközben a lakásod tisztaságát sem kell feladnod, és a környezetnek is jót teszel.

A cikk folytatásához görgess lejjebb

Antibakteriális, klórtartalmú….

Az első tippem, hogy kerüld az antibakteriális és klórtartalmú tisztítószereket. Jól hallottad, nem kell, hogy tökéletesen megszabadulj a perem alatti baciktól! Nem is azt mondom, hogy térj vissza a kertvégi ‘pottyantóshoz’, de ha már hallottál a higiénia hipotézisről, akkor tudod, hogy a túlzott higiénia a krónikus állapotok – mint például az allergia vagy autoimmun betegségek – szempontjából akár többet árthat, mint használ. Sőt az antibakteriális tisztítószerek túlzott használata összefüggésbe hozható az antibiotikum rezisztens kórokozó fajok kialakulásával. Nyilván itt a saját háztartásodról, a saját otthonodról beszélek. A saját mikrokörnyezetedben (a testeden belül és kívül is) nem az a cél, hogy pusztíts, hanem hogy a jóságos mikroflórát virágoztasd fel, márpedig ezt természetes tisztítószerekkel is megteheted. Ez el is vezet a második tippemhez,

…helyette használj természeteset

könyvemben megtalálod annak a minden célra használatos tisztítószernek a receptjét, amit én a Bazi nagy görög lagzi című film által inspirálva csak “bazi nagy bio Vindex”-nek nevezek.

El nem tudod képzelni, amíg ki nem próbáltad, hogy a házi ecet, a szódabikarbóna és a citrusok mire képesek, főleg ha eggyé kombinálva fejtik ki az erejüket. Ezekből az alapanyagokból könnyen készíthetsz házi tisztítószereket, de nem is kell, hogy otthon pepecselj, hiszen nagyon sok biológiai, környezetbarát és toxinmentes alternatíva közül is választhatsz. A lényeg, hogy mindig olvass címkét és ellenőrizd az összetevők toxikusságát.

Ne küldd le a lefolyón!

A harmadik tippem, hogy kerüld a vegyszeres lefolyótisztítókat. Azon túl, hogy már a kipárolgása is toxikus az ilyen vegyszereknek, a környezetet is erősen veszélyeztetik.

Helyette itt is csodákra képes az ecet és a szódabikarbóna. Szórj szódabikarbónát a lefolyóba, öntsd le ecettel, és az így képződő pezsgés tisztára fogja pucolni a lefolyót. Próbáld ki!

Bízom benne, hogy ezek a tippek is neked is segítenek abban, hogy megtedd az első lépéseket és toxinmentes környezet kialakítása felé. Tudod, hogy a víz, a levegő, és a saját személyes környezeted kitisztítása a lakásodban, a konyhádban és a fürdőszobádban is  ugyanolyan fontos az egészséged szempontjából, mint a tiszta, tápanyagdús ételek, amiket fogyasztasz.

Szeretnél még többet megtudni arról, hogyan toxinmentesítsd és támogasd természetes módszerekkel az immunrendszeredet, hogy visszaszerezd a vitalitásodat?

Az AJÁNDÉK vitalitás műhely tréning-sorozatban megmutatom neked.

Várlak szeretettel!

Hasonló cikkek

>