Megosztás:

Sokat emlegettük mostanában a mediterrán étrendet az áprilisi krétai mediterrán-funkcionális elvonulásunk kapcsán.

Krétai utazás

A Funkcionális Medicina megközelítése szerint a mediterrán étrendet a magas koleszterinszint visszafordításában is előszeretettel alkalmazzuk, a valódi okokat célzó természetes megoldási stratégiák EGYIK részeként.

  1. A mediterrán étrend - amely a gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű (funkcionális szempontból lehetőleg gluténmentes) gabonákat, az egészséges fehérjeforrásokat és zsírokat, például az olívaolajat helyezi előtérbe - csökkentheti az LDL koleszterin szintet. A mediterrán étrend ugyanakkor pozitív hatással lehet mind az össz-koleszterinszintre, mind az LDL/HDL koleszterin arányára.

Mi minden támogathatja ezen kívül az egészséges koleszterin szintet?

  1. Az omega-3 zsírsavak, a D-vitamin, a magnézium és a probiotikumok csak néhány példa a természetes táplálék-            kiegészítőkre, amelyek segíthetnek támogatni az egészséges koleszterinszintet.
  1. Bizonyos természetes növényi hatóanyagok, például a tokotrienol, a pantetin és a glutation, szintén pozitív hatással lehetnek a koleszterinszintre. Ezeket a kiegészítőket egészséges étrend és testmozgás mellett lehet alkalmazni az egészséges koleszterinszint eléréséhez és fenntartásához, de alkalmazásához mindig érdemes hozzáértő funkcionális életmód medicinában jártas szakértő felügyeletét kérni, illetve ebben a témában tovább tanulni.

A MED-FLIX videótár haladó tananyagaiban a Funkcionális Medicina mélyebb összefüggésein keresztül te is megtanulhatod azt, hogy a koleszterin problémákat milyen oki, természetes, holisztikus megoldásokkal tudod megcélozni.

A videótár témáiból a V.Á.L.T.S.® Klubban a fókusz hónapok kapcsán mazsolázunk minden hónapban.

kozossegi klub

Hasonló cikkek

>