2021. szeptember 05.

Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : huszonegyedik rész

Észrevetted, hogy minden sokkal kiegyensúlyozottabb az életben, amikor a szeretet érzése hatja át a lelkedet? A szeretet, amivel te közelítesz valakihez vagy valamihez, és a szeretet érzése, amit te érzel másoktól.


Bármilyen dolog vagy helyzet az életedben, amit jobbá vagy kiegyensúlyozottabbá akarsz tenni, sokkal jobban működik, ha a szeretet oldaláról közelíted.

És a szeretetnek is önálló nyelvezete van, és mindenki más más nyelvét beszéli ennek. Ez a koncepció Gary Chapmantől származik, aki párterápiás munkássága kapcsán fedezte fel, hogy minden ember más és más módon fejezi ki és éli meg a szeretetet. Tehát más és más szeretetnyelvet beszél. 

Chapman elmélete szerint öt szeretetnyelv létezik: 

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Testi érintés

Ezek közül mindannyiunknak van egy elsődleges és egy másodlagos szeretetnyelve, amelyek mélyebben hatnak ránk az összes többinél.

Az elmélet szerint, ha nem beszéljük párunk elsődleges szeretetnyelvét, akkor ő valószínűleg nem érez kellő szeretetet, még akkor sem, ha a többi nyelvet jól „beszéljük”.

Ha próbáltál már valaha kedvére tenni a párodnak, amit ő nem egészen értékelt, vagy neked próbált már a párod kedvedre tenni, de te mégsem érezted magadat tőle boldognak, az azért is lehet, mert nem egymás szeretetnyelvét beszéltétek.

Szóval ha fejleszteni szeretnéd a kapcsolataidat, beleértve a kapcsolatot saját magaddal is, akkor érdemes kideríteni a saját és a párod, gyermeked és közeli kapcsolataid szeretetnyelvét.

Gary Chapman 5 szeretetnyelv című könyvéből ezt meg tudod tenni, és máris megtanulhatod beszélni a saját és mások szeretetnyelvét. 

És hogy miért fontos ez, amikor az egészséged fejlesztéséről, az immunrendszered támogatásáról van szó? Ahogy említettem, amikor szeretettel viszonyulsz – legfőképpen magadhoz, de mindenhez és mindenkihez is, és amikor szeretve érzed magadat, akkor azoknak a géneknek küldöd az epigenetikai jeleket, amelyek a regenerációért, immunvédelemért, kiegyensúlyozott hormonrendszeri működésért felelősek.

Márpedig ha fejleszted a szeretet kifejezésének és a szeretet befogadásának készségét a szeretetnyelvi készségeid fejlesztésével, akkor az nem csak a szeretteiddel való kapcsolatokra, és a saját magaddal való kapcsolatodra lesz jó hatással, hanem az egészségedre is csodálatosan pozitív hatást fog gyakorolni.

Használd ki a szeretet erejét, és beszéld jól a számodra fontos emberek szeretetnyelvét! Meglátod, mennyi pozitív hatást fog hozni az életedbe, beleértve az egészségedet is.

Azt is szeretném, hogy tudd, számos egyéb holisztikus módszer mentén is tudod támogatni és kiegyensúlyozni az immunrendszeredet és aktiválni a benned lakozó csodás öngyógyító és védelmi rendszert, és ezekről fogok tanítani neked az 5 napos Immunrendszer Egyensúly AKTIVÁLÓ ONLINE mini-kurzuson, amire sok szeretettel várlak!

Hasonló cikkek

>