A hűvös idő beköszöntével igazán eljött a sütőtök szezonja. A legegyszerűbb megmosni, feldarabolni és betolni a sütőbe, de miért ne vinnénk egy kis csavart és több ízt bele?
A bacon és az olívaolaj hozzáadása már eleve intenzívebbé teszi a sütőtök ízét, azonban a zsályával még különlegesebbé tehetjük a fogást. Hagyd egy kicsit megpirulni és még ellenállhatatlanabb lesz a végeredmény!
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 közepes sütőtök meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 70 gramm baconszalonna adalékmentes, apróra vágva
- 1 fej mogyoróhagyma apróra vágva
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 teáskanál friss zsálya aprítva / szárított
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
Hozzávalók
|
|
- Bélelj ki egy sütőt sütőpapírral.
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C fokra.
- Az összes hozzávalót tedd egy nagy tálba.
- Alaposan keverd össze, hogy minden sütőtök kockát bevonjanak a fűszerek.
- Öntsd a tepsibe és egyenletesen terítsd el rajta.
- Tedd be a sütőbe 30 percre.
- A sütési idő felénél keverd meg.
- Fogyaszd melegen!
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181374936/