Zöldség “tészta”

Egyszerűségében nagyszerű receptet hoztam neked mára. Ami már annyira egyszerű, hogy nehéz receptnek nevezni ezt a köretet. 😉

A zöldség “tésztát” használhatod köretként, amikor szaftos, ragus ételeket fogyasztasz. A mai receptben édesburgonya 🍠és cukkini 🥒 szerepel, de ne hagyd, hogy ez bekorlátozzon. A képzeleted szab csak határt annak, hogy miből készíted el. Használhatsz gumós zöldségeket, gyökereket: 🥕répa, fehérrépa, cékla, stb. Batátából is kombinálhatod a különböző fajtákat. Készíheted téli 🎃 és nyári tökökből is. Variáld kedved szerint őket.
A “tészta” elkészítéséhez használhatsz spirálozót, robotgépet vagy egy sima kézi reszelőt. Csinálhatod zsírmentesen is: párold meg vagy főzd meg sós vízben. A cukkininek nagyon rövid főzési idő is elég, hagyd nyugodtan kissé roppanósra.
Zsenge zöldségeket akár hőkezelés nélkül, nyersen is fogyaszthatsz ebben a formában.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Print Recipe
Zöldség "tészta"
Fogás Köretek
Konyha AIP
Előkészítés 20 perc
Mennyiség
adag
Fogás Köretek
Konyha AIP
Előkészítés 20 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Hámozzuk meg az édesburgonyát és a cukkiniket.
  2. Egy spirálozó, egy reszelő, vagy robotgép segítségével készítsünk spirálokat, vékony csíkokat belőlük.
  3. A kókuszolajat alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel.
  4. Adjuk hozzá az édesburgonya csíkokat és főzzük addig amíg megpuhul, de még nem esik szét.
  5. Vegyük ki az elkészült édesburgonya csíkokat, és tegyük bele a cukkinicsíkokat.
  6. Süssük néhány percig, majd vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről.
  7. Tegyük egy közepes tálba az elkészült zöldségtésztákat és keverjük össze.
  8. Hidegen és melegen is fogyasztható!
Megjegyzés

Kép és recept forrása: https://www.westonaprice.org/vegetable-noodles/