A Teriyaki csirkehúsgombóc tökéletesen alkalmas arra, hogy a hétvégén elkészítsd, és hétköznap ebédre magaddal vidd akár munkába, akár az iskolába.
Kipróbálhatod egy karfiolrizs egy másik variációját is, amit ide kattintva olvashatsz
Garantáltan ízleni fog az egész családnak!:)
Előkészítés | 50 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 45 dkg csirke darált hús
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1/4 teáskanál fekete bors Nem AIP összetevő!
- 2 teáskanál kókuszliszt
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 20 gramm apróra vágott zöldhagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 70 dkg nyers karfiolrizs (robotgépben apróra darabolt karfiol)
- 35 dkg brokkoli
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 2 teáskanál kókusz aminó szósz
- 120 gramm kókusz aminó szósz
- 2 teáskanál méz
- 2 evőkanál frissen facsart narancslé
- 1 teáskanál zöldbanánliszt
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1/4 teáskanál gyömbér por
- 1/2 teáskanál fokhagyma por
- 1/4 teáskanál fekete bors Nem AIP összetevő!
Hozzávalók
Húsgombóc hozzávalói:
Zöldségköret hozzávalói:
Szósz hozzávalói:
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 190 C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
- A húsgombóc összes hozzávalóját a zöldhagyma kivételével alaposan keverd össze. Formázz az elkészült masszából gombócokat és helyezd őket a tepsire. Kb. 15-18 gombóc lesz belőle.
- Tedd be a sütőbe 20-25 perce. Ha van húshőmérőd, akkor süsd addig amíg eléri a 74 fokot.
- Amikor elkészül, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni.
- Ha kicsit kihűlt, forgasd bele a gombócokat a teriyaki szószba.
- Melegíts fel 1 evőkanál kókuszolajat egy nagy, mély lábasban közepes lángon.
- A karfiolrizst (nyers darált karfiol) keverd össze a kókusz aminó szósszal és 8-10 percen át süsd őket, amíg kissé ropogós lesz. Amikor elkészül, vedd ki a rizst a lábasból.
- Ugyanebbe a lábasba önts egy evőkanál vizet és sót. Tedd a brokkolirózsákat a lábasba, és fedő alatt párold 8-10 perig, amíg a brokkoli megpuhul.
- Öntsd le róla a maradék vizet és vedd ki a brokkolit a lábasból.
- A zöldbanánliszt kivételével az összes hozzávalót keverd össze, és egy serpenyőben 3-4 percig. Ezután húzd le a tűzhelyről, add hozzá a zöldbanánlisztet és kevergesd amíg a szósz besűrűsödik.
- A húsgombócokat forgasd bele a szószba. A maradék szószt hozzáadhatod a karfiolrizshez, vagy külön is tálalhatod.
- Tálald a brokkolit, karfiolrizst és a húsgombócokat, akár a képen látható módon.
- Végezetül szórd meg a húsgombócokat az apróra vágott zöldhagymával.
- Hűtőben tárolva 3 napig is eláll!
Figyelj arra, hogy az összetevőkhöz minőségi alapanyagokat szerezz. Ezzel kapcsolatban olvasd el az ajánlásainkat a Beszerzési források oldalon.
kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/2955555992551770/?nic=1