Már kevesebb mint egy hónap, és itt a karácsony újra.
A legtöbb családban a karácsonyi menüsorból nem maradhat ki a töltött káposzta sem. Az Autoimmun étrend eliminációs szakaszában sem kell lemondanod erről a klasszikus ételről, csak egy kicsit újra kell gondolni. Ebben segít a mai recept neked.
Amellett. hogy egyszerűen elkészíthető és finom, még a 3×3-as zöldségmatekban is segít neked. A káposzta zöldlevelesnek és kénes zöldségnek is számít. A karfiolrizzsel szintén kipipálhatod a kénes zöldség beviteled. A Hamis paradicsomszósszal, pedig a színes zöldségekből is kerül a tányérodra.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 45 dkg darált marhahús (legeltetett forrásból)
- 3/4 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg nyers karfiolrizs (robotgépben apróra darabolt karfiol)
- 1 fej káposzta apróra vágva
- 1 dl gyógyító csontleves alaplé
- 240 ml hamis paradicsom szósz
- 2 evőkanál aprított petrezselyem zöld
Hozzávalók
|
|
- Egy nagy serpenyőben süsd meg a darált marhahúst. Ízlés szerint sózd.
- Szedd ki a serpenyőből a húst, tedd félre.
- Ugyanabban a serpenyőben dinszteld meg a vöröshagymát és a fokhagymát.
- Add hozzá a karfiolrizst, pirítsd 5-8 percig amíg megpuhul.
- A félretett darálthúst is add hozzá, valamint a gyógyító csontleves alaplét, a hamis paradicsomszószt és a káposztaleveleket is.
- Alaposan keverd össze, ízlés szerint sózd.
- Tegyél egy fedőt a serpenyőre, és párold addig, amíg megpuhul a káposzta.
- Ha elkészült, vedd le a fedőt, add hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181557383/