Ma egy újabb sütőtök variációt hoztam neked, hiszen érdemes kihasználni ennek az idényzöldség adta előnyeit. A sütőtök ismert az antioxidáns, valamint a hangulat- és immunitásnövelő tulajdonságairól is. Több féle sütőtök fajta is van, ezek ízben-állagban mind különböznek kissé egymástól, és így változatos variációkat biztosítanak számunkra.
Előnyös belső értékei mellett nem elhanyagolható gyönyörű színe sem, mellyel hozzájárul tányérod szívárványszínűvé varázslásához! A kelkáposzta a zöldségmatekban egyszerre zöld leveles és kénes is, támogatja a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait. A kakukkfű, a fokhagyma, a rozmaring immuntámogató hatása sem elhanyagolható a tél közeledtével.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 közepes sütőtök
- 1 teáskanál olivaolaj
- 2 teaskanál kakukkfű
- 22 dkg darált pulykahús
- 1 fej kockákra vágott vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma préselve
- 100 gramm kelkáposzta apróra vágva
- 60 ml gyógyító csontleves alaplé
- 2 teáskanál friss rozmaring
- ízlés szerint természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
![]() |
- Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral
- A sütőtököt tisztítsd meg, magozd ki, majd vágd fel négyfelé
- A vágott széleit kend meg olíva olajjal
- Szórd meg kakukkfűvel, sózd ízlés szerint.
- A tököt a vágott oldalával lefelé tedd a tepsire.
- Süsd kb. 35-40 percig, amíg a tök megpuhul. Ezután tedd félre.
- Amíg sül a tök, készítsd elő a tölteléket.
- A darált pulykahúst pirítsd meg, ízlés szerint sózd.
- Ha megsült szedd ki és tedd félre.
- Ugyanebbe a serpenyőbe hevíts fel egy evőkanál olívaolajat közepes lángon, és tedd bele az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, pirítsd pár percig, hogy illatos legyen.
- Add hozzá a csíkokra vágott kelkáposztát és enyhén pirítsd meg.
- Add hozzá a megsült pulykahúst, ízesítsd rozmaringgal, majd öntsd hozzá a gyógyító csontleves alaplét.
- Kevergesd addig, amíg a káposzta megpuhul, és elpárolog az alaplé.
- Ezután nincs más hátra, minthogy belekanalazd a tölteléket a sült tökszeletekbe.
- Tetejét díszítésként megszórhatod további zöldfűszerekkel, hagymakarikával.
A kép és a recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181420917