Néha kell a változatosság az élet minden területén, ezért úgy gondoltam, kicsit körülnézek a nagyvilágban és a következő hetekben más más országból hozok neked recepteket. ?
Ma a Thai ízvilágba kalauzollak el AIP kompatibilisen! ?
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 25 dkg csirkemell apró, vékony csíkokra vágva
- 17 gramm zöldhagyma, apróra vágva
- 115 gramm brokkoli , rózsáira szedve, apróra vágva
- 1 teáskanál friss gyömbér reszelve
- 1 evőkanál kókusz aminó
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 db kígyóuborka
- 1 evőkanál finomra vágott koriander
- 1 csipet természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Egy evőkanál kókuszolajat tegyünk egy nagy serpenyőbe, pirítsuk rajta a zöldhagymát addig, amíg üveges lesz.
- Ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, és főzzük közepes lángon.
- Amikor már a hús majdnem elkészül, adjuk hozzá a brokkolit, a reszelt gyömbért és a kókusz aminót.
- Fedjük le a serpenyőt, és rendszeres kevergetés mellett pároljuk addig, amíg a hús és a brokkoli elkészül.
- Miközben fő az étel, a kígyóuborkából egy zöldségpucoló segítségével készítsünk "uborka tésztát". Tehát egyszerűen csak készítsünk vékony, hosszú uborka szeleteket.
- Fűszerezzük korianderrel, sóval ízlés szerint.
- Tálaljuk ki az uborka tésztát két tányérra, és az elkészült thai csirkét helyezzük a tetejére.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713174240401/