Tavaszi póréhagymás sárgarépa leves

A mai recept egy remek tavaszköszöntő krémleves, azonban szinte egész évben el tudod készíteni friss alapanyagokból.

A sárgarépa és általában a gyökérzöldségek a zöldségmatek színes kategóriájának az alapját képezik. Magas a rost- és a vitamintartalmuk, ez előbbi tulajdonsága miatt a bélflórád roppant hálás lesz, ha napi szinten fogyasztasz gyökérzöldségeket.

A póréhagyma szintén prebiotikus hatással bír, így ez is táplálja a mikrobiomunkat.

Az alaplé fogyasztása szintén nagyszerű hatással bír az emésztőrendszerre. Regenerálja a bélfalat, segíti az egészséges emésztést. Fogyaszthatod tea helyett, étkezések közt elkortyolva, vagy pedig ilyen szuper krémlevesek alapjaként is. Gyakori tévhit, hogy a krémlevesekről le kell mondani az AIP elimiánciós időszakban. Ez a leves fantasztikus példa arra, hogy saját magával kíválóan sűríthető az étel, nem szükséges hozzáadni sűrítőanyagot.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Tavaszi póréhagymás sárgarépa leves
étel kép
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 12 perc
Mennyiség
adag
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 12 perc
Mennyiség
adag
étel kép
Elkészítés
  1. Az avokádóolajat öntsd egy lábosba és melegítsd közepes hőfokon. (használhatsz kuktát is)
  2. Add hozzá az apróra vágott sárgarépát és pirítsd 3-4 percig.
  3. Add hozzá a póréhagymát, a fokhagymát és párod őket együtt további 1-2 percig.
  4. Amikor a póréhagyma enyhén megbarnul, add hozzá az alaplevet, és a fűszereket, majd ízlés szerint sózd.
  5. Keverd alaposan össze és vedd a hőfokot kisebbre. Lefedve párold további 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  6. Hagyd egy picit hűlni, majd egy merülő botmixer segítségével, vagy turmixgépben, pürésítsd, amíg homogén állagú lesz a leves.
  7. Szórd meg a tetejét apróra vágott újhagymával.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713179300143

>