Vigyél egy kis színt a hideg, szürke, csapadékos téli napokba ezzel az élénk téli salátával!
Ez a recept remek példája annak, hogy a zöldségmatek koncepciót milyen egyszerűen meg lehet valósítani. Válassz egy zöldséget a színesek közül, legyen az a cékla. Tegyél mellé zöld leveselest, pl. rukkolát. Végy egy adag kénest: a rukkola lehet kénes is, szóval duplázd meg. Készítsd elő a zöldségeket, majd tedd őket egy tányérra. Helyezz mellé biztonságos keményítőt, esetünkben batátát. El is készült a színes téli saláta, ami remekül passzol húsok vagy halak mellé is.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 60 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 közepes egész cékla
- 1 nagyobb édesburgonya
- 45 gramm friss rukkola
- 1 db avokádó szeletelve
- 60 ml olivaolaj
- 30 ml balzsamecet
- 1 teáskanl bio (nyers) méz opcionális
Hozzávalók
Saláta hozzávalók
Dresszing hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
- Tisztítsd meg (ne hámozd) a céklát és az édesburgonyát, és csomagod be alufóliába.
- Tedd be a sütőbe őket egy tepsire, és süsd amíg megpuhulnak. (kb. egy óra)
- Öblítsd le őket hideg vízzel, majd hámozd meg.
- Vágd fel őket kis kockákra.
- A dresszing hozzávalóit keverd össze.
- Készítsd el a salátát. Helyezd a tányérba a rukkolát, vagy más zöldlevelest, helyezd rá a főtt cékla és édesburgonya kockákat, valamint az avokádó szeleteket.
- Öntsd rá a dresszinget, finoman forgasd össze, és már kész is!
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713178997282