Spenótos-gomba karfiolrizzsel

Az utóbbi hetekben, hónapokban számos visszavezetős receptet osztottam már meg veled. Lapozz vissza a receptek közt, már találsz jó néhány ötletet. Az alábbi receptben a gomba visszavezetős. Immunrendszeri illetve bélrendszeri egyensúlytalanság esetén érdemes az eliminációs időszak elején kihagyni egy időre.

Ősszel újra megjelenik a karfiol a zöldséges standokon. Ez a zöldség sem kedveli a kánikulát és a szárazságot, így ilyenkor tud kivirulni. Válassz szezonális, helyi alapanyagokat, használd ki az ősz nyújtotta lehetőségeket.

A karfiolrizs egy univerzális köret az AIP és a funkcionális étrenden. Nem vagyok híve a helyettesítéseknek, szóval nem rizs helyett, hanem a zöldségmatek részeként fogyaszd! Ugyanakkor az állaga remek a szaftos ételek mellé.
Az elkészítése is igazán egyszerű. A karfiolt aprítógéppel vagy késsel vágd rizsméretű darabokra, aztán pedig párold vagy zsiradékon piríthats meg.

Ez a recept is remekül megvalósítható egyetlen serpenyő használatával. Szeretek nagyobb adagokat lefőzni, így egy nagy adag karfiolrizs is változatosan használható ragukkal és más zöldségekkel.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Spenótos-gomba karfiolrizzsel
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Egy serpenyőbe teszünk olajat, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Amikor üvegessé válik, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat.
  3. Amikor a gomba elkészül, hozzáadjuk a fokhagymát és alaposan összekeverjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a kész karfiolrizst, valamint a kókuszaminót.
  5. Alaposan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a spenót leveleket.
  6. Addig főzzük, amíg megfonnyad a spenót.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713177096144/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük