Spenótleves

A spenót szezonja áprilisban kezdődik és novemberig eltart, azonban a legízletesebb ilyenkor tavasszal, illetve ősszel.

A spenótról lehet, hogy a klasszikus főzelék jut eszedbe, de számos más elkészítési mód létezik. Beleteheted spenótos-avokádós csirkeburgerbe, egytálételbe, zöldturmixba.

Ebben a spenótlevesben nagy mennyiségű zöldséget tudsz elrejteni a zöldségmatekból. A póréhagyma kénes, a spenót pedig polifenolokban, vitaminokban gazdag, sötét színű leveles.

Ha szeretnéd ezt az egyszerű spenótlevest feldobni valamivel, akkor próbáld ki feltétnek a Fokhagymás, petrezselymes fekete kagylót!

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Spenótleves
spenót
Fogás Előétel
Konyha AIP
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Előétel
Konyha AIP
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
spenót
Elkészítés
  1. Melegítsd fel az avokádó olajat egy lábasban, közepes hőfokon.
  2. Az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát tedd a serpenyőbe, és süsd őket kevergetve amíg illatossá válnak. Figyelj rá, hogy ne égjenek meg.
  3. Ezután add hozzá a spenótleveleket és az alaplevet.
  4. Főzd kb. 20 percig, amíg a spenótlevél elkészül.
  5. Ezután egy merülő botmixer segítségével pürésítsd. Átöntheted akár egy turmixgépbe is.
  6. Amikor elkészül, sózd ízlés szerint, és add hozzá a citrom levét.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713179528252

>