A spenót szezonja áprilisban kezdődik és novemberig eltart, azonban a legízletesebb ilyenkor tavasszal, illetve ősszel.
A spenótról lehet, hogy a klasszikus főzelék jut eszedbe, de számos más elkészítési mód létezik. Beleteheted spenótos-avokádós csirkeburgerbe, egytálételbe, zöldturmixba.
Ebben a spenótlevesben nagy mennyiségű zöldséget tudsz elrejteni a zöldségmatekból. A póréhagyma kénes, a spenót pedig polifenolokban, vitaminokban gazdag, sötét színű leveles.
Ha szeretnéd ezt az egyszerű spenótlevest feldobni valamivel, akkor próbáld ki feltétnek a Fokhagymás, petrezselymes fekete kagylót!
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség | adag |
- 25 dkg póréhagyma
- 8 dl gyógyító csontleves alaplé
- 30 dkg friss spenót (vagy fagyasztott)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 db citrom leve
- 1/2 teáskanál avokádó olaj
Hozzávalók
| ![]() |
- Melegítsd fel az avokádó olajat egy lábasban, közepes hőfokon.
- Az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát tedd a serpenyőbe, és süsd őket kevergetve amíg illatossá válnak. Figyelj rá, hogy ne égjenek meg.
- Ezután add hozzá a spenótleveleket és az alaplevet.
- Főzd kb. 20 percig, amíg a spenótlevél elkészül.
- Ezután egy merülő botmixer segítségével pürésítsd. Átöntheted akár egy turmixgépbe is.
- Amikor elkészül, sózd ízlés szerint, és add hozzá a citrom levét.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713179528252