Seprenyős-fűszeres csirkecomb csillagtökkel

Te is szereted egyszerűen intézni a főzést? Ez a seprenyős csirkecomb egyszerre készül a zöldséggel, így időt (és mosogatást) spórolhatsz.

Engedd el a fantáziádat! Az eredeti receptben ugyan csillagtök szerepel, de ha épp nincs szezonja, mint épp most, akkor használd a téli tököket: sonkatököt, nagydobosit. De készülhet zellerrel, karfiollal. Akár több zöldséget is variálhatsz.

Csirkéből válassz minél inkább szabad tartású, kapirgálóst. Az egészésges, boldog csirkék mindenevők. Ha lehetőségük van, akkor felszedegetik a kukacokat, rovarokat, de a füvet és a gabonaféléket is. Egy ideális világban szabadban töltik a napjaikat, napfényen, mozogva. Törekedj minél jobb körülmények közt tartott állat húsát (és zsírját, csontját) fogyasztani. Nézz körül a V.Á.L.T.S.® Piactér közösségi oldalon.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Serpenyős-fűszeres csirkecomb csillagtökkel
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 35 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 200 C-ra.
  2. Egy sütőbe helyezhető serpenyőt/tepsit közepes lángon melegíts fel.
  3. Tedd bele a ghí-t vagy a kókuszolajat.
  4. Amikor a ghí felolvadt, préseld bele a két gerezd fokhagymát, majd egy percig pirítsd a fokhagymát.
  5. Tedd a csirkecombokat a serpenyőbe és süsd 3-4 percig, amíg szépen megbarnul, ezután fordítsd át a másik oldalára és süsd meg azt is.
  6. Add hozzá az apróra vágott zöldfűszereket (zsálya, kakukkfű, oregánó)
  7. Sózd ízlés szerint.
  8. Tedd a serpenyőt előmelegített sütőbe, és süsd az ételt 20-25 percig.
  9. Ezután tedd a serpenyőbe a felkockázott tököt is, és süsd tovább, amíg a hús és a tök megsül.
Megjegyzés

Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713179156198/