Te is szereted egyszerűen intézni a főzést? Ez a seprenyős csirkecomb egyszerre készül a zöldséggel, így időt (és mosogatást) spórolhatsz.
Engedd el a fantáziádat! Az eredeti receptben ugyan csillagtök szerepel, de ha épp nincs szezonja, mint épp most, akkor használd a téli tököket: sonkatököt, nagydobosit. De készülhet zellerrel, karfiollal. Akár több zöldséget is variálhatsz.
Csirkéből válassz minél inkább szabad tartású, kapirgálóst. Az egészésges, boldog csirkék mindenevők. Ha lehetőségük van, akkor felszedegetik a kukacokat, rovarokat, de a füvet és a gabonaféléket is. Egy ideális világban szabadban töltik a napjaikat, napfényen, mozogva. Törekedj minél jobb körülmények közt tartott állat húsát (és zsírját, csontját) fogyasztani. Nézz körül a V.Á.L.T.S.® Piactér közösségi oldalon.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 45 dkg csirkecomb
- 2 evőkanál ghí vagy kókuszolaj eliminációs időszakban kókuszolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss oregánó
- 2 teáskanál kakukkfű
- 2 teáskanál zsálya
- 1 csipet természetes kősó vagy tengeri só
- 45 dkg csillagtök
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 200 C-ra.
- Egy sütőbe helyezhető serpenyőt/tepsit közepes lángon melegíts fel.
- Tedd bele a ghí-t vagy a kókuszolajat.
- Amikor a ghí felolvadt, préseld bele a két gerezd fokhagymát, majd egy percig pirítsd a fokhagymát.
- Tedd a csirkecombokat a serpenyőbe és süsd 3-4 percig, amíg szépen megbarnul, ezután fordítsd át a másik oldalára és süsd meg azt is.
- Add hozzá az apróra vágott zöldfűszereket (zsálya, kakukkfű, oregánó)
- Sózd ízlés szerint.
- Tedd a serpenyőt előmelegített sütőbe, és süsd az ételt 20-25 percig.
- Ezután tedd a serpenyőbe a felkockázott tököt is, és süsd tovább, amíg a hús és a tök megsül.
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713179156198/