Serpenyős csirke zöldségekkel

Könnyű, ízletes, könnyen elkészíthető a mai receptben található serpenyős egytálétel! A sós szalonna az édes tökkel és ropogós csirkével, kelbimbóval keverve egy igazi ízkavalkád!

A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig sok hasznos tápanyag van benne. Ahhoz képest, hogy zöldség, rengeteg fehérjét tartalmaz, ezenkívül magas a C- és a K-vitamin-tartalma. A sütőtök már jól ismert jótékony hatásaival együtt ez az étel nem csak ízletes, de megtámogatod velük immunrendszeredet is, felkészülve a hűvös téli napokra.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Serpenyős csirke zöldségekkel
Elkészítés
  1. A csirkemellcsíkokat sózd meg ízlés szerint, tedd félre.
  2. A bacon szalonnát vágd csíkokra és közepes lángon pirítsd meg egy serpenyőben.
  3. A megsült, vedd ki a serpenyőből, tedd félre.
  4. A kisült zsírt hagyd a serpenyőben, add hozzá a csirkemell csíkokat.
  5. Süsd 5-6 percig, majd szedd ki ugyanabba az edénybe amibe a szalonnát tetted.
  6. Tedd a serpenyőbe a kockákra vágott sütőtököt és a harmadolt kelbimbókat.
  7. Forgasd bele alaposan a serpenyőben maradt zsírba.
  8. Párold a zöldségeket pár percig, majd öntsd hozzá a gyógyító csontleves alaplevet.
  9. Alacsony hőfokon, fedővel pároljuk addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  10. Amikor elkészült a kelbimbó és a sütőtök, add hozzá a félretett csirkemell csíkokat és bacont.
  11. Pár percig magasabb hőfokon alaposan forgasd át, hogy összeérjenek az ízek, és már tálalhatod is.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181612492