Könnyű, ízletes, könnyen elkészíthető a mai receptben található serpenyős egytálétel! A sós szalonna az édes tökkel és ropogós csirkével, kelbimbóval keverve egy igazi ízkavalkád!
A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig sok hasznos tápanyag van benne. Ahhoz képest, hogy zöldség, rengeteg fehérjét tartalmaz, ezenkívül magas a C- és a K-vitamin-tartalma. A sütőtök már jól ismert jótékony hatásaival együtt ez az étel nem csak ízletes, de megtámogatod velük immunrendszeredet is, felkészülve a hűvös téli napokra.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
|
|
- A csirkemellcsíkokat sózd meg ízlés szerint, tedd félre.
- A bacon szalonnát vágd csíkokra és közepes lángon pirítsd meg egy serpenyőben.
- A megsült, vedd ki a serpenyőből, tedd félre.
- A kisült zsírt hagyd a serpenyőben, add hozzá a csirkemell csíkokat.
- Süsd 5-6 percig, majd szedd ki ugyanabba az edénybe amibe a szalonnát tetted.
- Tedd a serpenyőbe a kockákra vágott sütőtököt és a harmadolt kelbimbókat.
- Forgasd bele alaposan a serpenyőben maradt zsírba.
- Párold a zöldségeket pár percig, majd öntsd hozzá a gyógyító csontleves alaplevet.
- Alacsony hőfokon, fedővel pároljuk addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Amikor elkészült a kelbimbó és a sütőtök, add hozzá a félretett csirkemell csíkokat és bacont.
- Pár percig magasabb hőfokon alaposan forgasd át, hogy összeérjenek az ízek, és már tálalhatod is.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181612492