Ha krémes pürés köretre vágysz, próbáld ki ezt az ízletes paszternákpürét!
Forrás: https://www.pinterest.co.uk/pin/211598882467921818/
Mennyiség |
személy
|
- 1,45 kg paszternák durván apítva
- 250 ml szűrt víz
- 4 szelet bacon szalonna (házi, mindenmentes)
- 1 teáskanál természetes kősó
- 1 evőkanál friss zsálya, aprítva
Hozzávalók
|
|
- Párold a paszternákot puhára, amíg olyan puha lesz, hogy villával szét tudod nyomni.
- Amíg a paszternák fő, tedd a szalonnát egy vastag falu serpenyőbe és pirítsd közepes lángon, alkalmanként megfordítva, amíg a szalonna ropogós lesz. (körülbelül 10 perc). Vedd ki a szalonnát, és helyezd egy papírtörlőre és hagyd lehűlni. A szalonna zsírját tedd félre.
- A paszternákot szűrd le és tedd egy nagy tálba. Add a szalonnás zsírt a párolt paszternákhoz a sóval és fűszerekkel és keverd össze püré állagúra. Amikor a szalonna lehűlt, aprítsd bele a pürébe.