Quinoás omlett

Megosztás:

Ezekben a hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel. Lapozz vissza a receptek közt, már találsz jó néhány visszavezetős ötletet.

Ezt a receptet az egyik tanítványom osztotta meg az Autoimmun Mentorprogram támogatói csoportjában, és annyira zseniális és egyszerű, hogy az engedélyével szeretném megosztani most veled is.

A visszavezetés során a megfelelően előkészített gluténmentes gabonák, álgabonák fogyaszthatók. Ezeket a megfelelő előkészítés után javasolt jó hosszan főzni, hogy ezzel is csökkentsük az antitápanyagtartalmukat. A főzés során inkább kásaszerűek lesznek, mint pergősek. Ha már unod ezt a kásás állagot, akkor egy ilyen egyszerű ötlettel fel tudod dobni: süss belőle lepénykét. Így változatosabbá teheted az étkezésedet, nem lesz unalmas a gabonakása, mint keményítőforrás. A lepényre kenhetsz májkrémet, pástétomot, guacamolét, és szerintem remekül passzol hozzá az avokádós csirkesaláta is. A lepénykéket, mint az eliminációs időszakba passzoló főzőbanánlepényt is, magaddal viheted utazáskor vagy csomagolhatod munkahelyi, iskolai ebédhez.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Quionás omlett
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A quinoát kb. dupla mennyiségű víz hozzáadásával főzzük meg. Először hozd forrásba, aztán fedd le és alacsony hőfokon főzz hosszan (30-60 percig), amíg a folyadékot teljesen beszívja.
  2. Hagyd kihűlni kicsit a quionát.
  3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és kevés hevített kókuszzsíron lepénykéket sütünk a masszából.
Megjegyzés

A kép és recept forrása: Hodobay Eszter

Hasonló cikkek

>