Ezekben a hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel. Lapozz vissza a receptek közt, már találsz jó néhány visszavezetős ötletet.
Ezt a receptet az egyik tanítványom osztotta meg az Autoimmun Mentorprogram támogatói csoportjában, és annyira zseniális és egyszerű, hogy az engedélyével szeretném megosztani most veled is.
A visszavezetés során a megfelelően előkészített gluténmentes gabonák, álgabonák fogyaszthatók. Ezeket a megfelelő előkészítés után javasolt jó hosszan főzni, hogy ezzel is csökkentsük az antitápanyagtartalmukat. A főzés során inkább kásaszerűek lesznek, mint pergősek. Ha már unod ezt a kásás állagot, akkor egy ilyen egyszerű ötlettel fel tudod dobni: süss belőle lepénykét. Így változatosabbá teheted az étkezésedet, nem lesz unalmas a gabonakása, mint keményítőforrás. A lepényre kenhetsz májkrémet, pástétomot, guacamolét, és szerintem remekül passzol hozzá az avokádós csirkesaláta is. A lepénykéket, mint az eliminációs időszakba passzoló főzőbanánlepényt is, magaddal viheted utazáskor vagy csomagolhatod munkahelyi, iskolai ebédhez.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 8 dkg átmosott, fermentált quinoa visszavezetős
- 1 db batáta (1 kisebb vagy fél nagyobb)
- 1 db kisebb vöröshagyma szeletelve
- 5-6 dkg Kockázott bacon (kolozsvári szalonna)
- 3-4 db tojás felverve visszavezetős
- 1 csipet természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- A quinoát kb. dupla mennyiségű víz hozzáadásával főzzük meg. Először hozd forrásba, aztán fedd le és alacsony hőfokon főzz hosszan (30-60 percig), amíg a folyadékot teljesen beszívja.
- Hagyd kihűlni kicsit a quionát.
- Adjuk hozzá a többi hozzávalót és kevés hevített kókuszzsíron lepénykéket sütünk a masszából.
A kép és recept forrása: Hodobay Eszter