Pásztorpite

Pásztorpite, kicsit másképp. Ez a pásztorpite édesburgonyapürével helyettesíti a hagyományos fehér burgonya feltétet. Az édesburgonya szép színt és édes ízt ad az ételnek, ezzel kipipálva tányérodon a színes zöldségeket.

A zellerszár magas rosttartalma, segíti az emésztést. K- vitaminban, valamint B- vitaminokban gazdag. A friss rozmaring  javítja a memóriát, javítja a hangulatot, enyhíti a gyulladásokat és fájdalomcsillapítóként is hatásos.

Ha csak ezt az ételt fogyasztod előétel nélkül, akkor kiegészítésként tegyél a tányérodra két adag rukkolát, hogy a zöldségmatek teljesüljön.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Pásztorpite
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
  2. Az édesburgonyát tedd be a sütőbe és süsd puhára.
  3. Egy nagy lábasba öntsd bele az avokádó olajat.
  4. Pirítsd meg a darálthúst az olajon, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát.
  5. Alaposan keverd össze, majd add hozzá a karikákra vágott sárgarépát, zellert és a rozmaringot is.
  6. Főzd közepes hőfokon kb. 15 percig, majd add hozzá a csontleves alaplét.
  7. Ízlés szerint ízesítsd sóval.
  8. Alacsonyabb hőfokon párold puhára a zöldségeket, darálthúst, amíg a folyadék el nem fő alóla.
  9. Ha megsült az édesburgonya, hámozd meg, majd pépesítsd.
  10. Szedd ki egy tálba a darálthúsos keveréket, majd tedd a tetejére a tört édesburgonyát.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181673689