Pásztorpite, kicsit másképp. Ez a pásztorpite édesburgonyapürével helyettesíti a hagyományos fehér burgonya feltétet. Az édesburgonya szép színt és édes ízt ad az ételnek, ezzel kipipálva tányérodon a színes zöldségeket.
A zellerszár magas rosttartalma, segíti az emésztést. K- vitaminban, valamint B- vitaminokban gazdag. A friss rozmaring javítja a memóriát, javítja a hangulatot, enyhíti a gyulladásokat és fájdalomcsillapítóként is hatásos.
Ha csak ezt az ételt fogyasztod előétel nélkül, akkor kiegészítésként tegyél a tányérodra két adag rukkolát, hogy a zöldségmatek teljesüljön.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 60 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 evőkanál avokádó olaj
- 70 dkg darálthús (bárány vagy sertés)
- 1 db vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma préselve
- 2 db nagyobb sárgarépa, karikákra vágva
- 2 db zellerszár, apróra vágva
- 1 szál friss rozmaring, száráról leszedve, aprítva
- 480 ml gyógyító csontleves alaplé (sertésből készült ha lehet)
- 2 db közepes édesburgonya
- ízlés szerint természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
- Az édesburgonyát tedd be a sütőbe és süsd puhára.
- Egy nagy lábasba öntsd bele az avokádó olajat.
- Pirítsd meg a darálthúst az olajon, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát.
- Alaposan keverd össze, majd add hozzá a karikákra vágott sárgarépát, zellert és a rozmaringot is.
- Főzd közepes hőfokon kb. 15 percig, majd add hozzá a csontleves alaplét.
- Ízlés szerint ízesítsd sóval.
- Alacsonyabb hőfokon párold puhára a zöldségeket, darálthúst, amíg a folyadék el nem fő alóla.
- Ha megsült az édesburgonya, hámozd meg, majd pépesítsd.
- Szedd ki egy tálba a darálthúsos keveréket, majd tedd a tetejére a tört édesburgonyát.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181673689