A sárgadinnye sonkával egy klasszikusnak számító előétel. Könnyen magadnak is elkészítheted, nemcsak pármai sonkából.
Bármilyen jó minőségű sonkával működik a recept. Igyekezz jó körülmények közt tartott állattól származó húsból készült, adalékmentes sonkát választani. A jó érlelt sonkához csak sóra van szükség, de akár füstölt sonkával is készítheted. A lényeg, hogy szeleteld minél vékonyabbra a sonkát. Jó forrású húsért nézz körül a V.Á.L.T.S.® piactéren, ahol a közösség által ajánlott termelőket, beszerzési forrásokat gyűjtük.
A sárgadinnye sonkával nemcsak előétel lehet, hanem egy remek kiegyensúlyozott, nyári kisétkezés is. A sonka fehérjetartalma kíválóan kiegyensúlyozza a gyümölcs szénhidráttartalmát.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Előkészítés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
|
![]() |
- Tekerj minden szelet sárgadinnyére egy szelet sonkát.
- Tálald előételként, vagy bogyós gyümölcsökkel, egyéb zöldségekkel.
A kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180284567