AIP recept- Brokkoli krémleves

AIP recept- Brokkoli krémleves

A brokkoli nyár elejétől egészen tél közepéig terem. Nem szereti a nagy meleget, ezért a kánikulai hetekben nem biztos, hogy hozzájutsz.
Ez a krémleves remekül egyesíti a gyógyító alaplé pozitív hatásait a brokkoli vitamin-, antioxidáns- és tápanyagtartalmával, valamit az avokádó többszörösen telítetlen zsírsavaival.
Készítheted sűrűbb, pürészerűre vagy hígabb, levesesebb állagúra.

Tovább

AIP recept- Gyulladáscsökkentő fasírt

AIP recept- Gyulladáscsökkentő fasírt

Egy egyszerű fasírtból megfelelő fűszerezéssel gyulladáscsökkentő étel lesz. Persze ehhez mindenképp válassz jó forrású, legeltetett borjúhúst. Vagy csinálhatod más szintén jó forrásból származó darált húsból.
Egy kutatás szerint a gyömbért fogyasztó RA-ban érintettek 75%-a a fájdalom enyhülését és a duzzanat csökkenését tapasztalta. A zöld levesek, mint a koriander is fontos szerepet játszanak az AIP étrendben, hatékonyan támogatják a méregtelenítést. A fokhagyma amellett, hogy erős antioxidáns hatással rendelkezik, vérnyomáscsökkentő, valamint antibakteriális és gombaellenes hatással is bír. Fűszerezd velük bátran a fasírtot és tálald a zöldségmatekkal a jobb hatás kedvéért.

Tovább

AIP recept- Sült hal

AIP recept- Sült hal

Fogyassz rendszeresen, minden héten halat. A vadon élő halak zsírja tele van gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavakkal. Ezekre szüksége van a szervezetednek az egészséges és optimális működéshez. A fehér húsú, zsírszegényebb halak mellett válassz zsírosabb, aprótestű halakat is.

Otthon halat sütni nem olyan bonyolult, ráadásul gyorsan elkészül. Nem kell mellette állni órákig és nem fűti fel a konyhádat, ami nyáron jól tud jönni.
A sült halat tálald salátával, sült zöldséggel. A spenót is jó választás köretként.

Tovább