nov


04

A hűvös idő beköszöntével igazán eljött a sütőtök szezonja. A legegyszerűbb megmosni, feldarabolni és betolni a sütőbe, de miért ne vinnénk egy kis csavart és több ízt bele?

okt


28

Azt szeretem a szezonalitásban, hogy így mindig változatosan tudok enni, soha nem lesz unalmas. Nyár végén már várom a tök- és a káposztaszezont. Ezeket igazán sokféleképpen el lehet készíteni.

okt


21

Az egészben sült csirke sütése nem bonyolult, azonban ha még nem csináltad, tarthatsz attól, hogyan fog rendesen átsülni. Ezen segít, ha kicsit szétbontod, eltávolítod a gerincét és kiteríted mint egy pillangót, így a egyenletesen át tud sülni, a bőre pedig mindenhol ropogós lesz. Ezt a szétbontási technikát „spatchcock”-nak is nevezik.

okt


14

A hűvös, őszi időben testet-lelket melegíti, ha forró krémleveseket kortyolgatunk. A zellernek és a póréhagymának szinte egész évben szezonja van. Azonban a téli póréhagyma vastagabb, alkalmasabb levesek készítésére. Mind a zellernek, mind a póréhagymának karakteres íze van, így igazán ízletes, különleges ételt varázsolhatsz az asztalra.