Cékla és zeller rizottó, tormás “tejföllel”

Cékla és zeller rizottó, tormás “tejföllel”

A tél a gyökérzöldségek időszaka. Ha törekedsz a helyi, szezonális kínálat vásárlására, akkor ilyenkor eleve nagyobb tömegben veszed és fogyasztod őket.

A céklát foghatod és egyszerűen héjastul megfőzheted, azonban ha szeretnéd változatosabbá tenni, akkor készíthetsz belőle krémlevest, salátát, “zöldségtésztát”, hamis paradicsomszószt. A zeller is több mint egyszerű leveszöldség. Készíthetsz belőle chipszet vagy épp a ezt a mai receptet: a cékla-zeller rizottót. A tormás kókuszkrém citromlével megbolondítva olyan lesz a tetején mintha pikáns tejföllel locsoltad volna meg. Tálalhatsz mellé sült lazacot, nagyon illik ehhez az ízvilághoz.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Mangóhab

Mangóhab

Ez a recept lehet egy egyszerű kisétkezés, de desszert szerepét is betöltheti ünnepnapon. Kipróbálhatod más gyümölcsökkel is. Tovább

Házi kókusztej

Házi kókusztej

Néha bonyolult is lehet az adalékmentes, jó minőségű kókusztej beszerzése. Ha ilyet veszel, figyelj arra, hogy ne tartalmazzon emulgeálószereket, stabilizátorokat, aromákat és más hozzáadott anyagokat. A legjobb választás az, amelyik csak kókuszt és vizet tartalmza. Nem találsz ilyet? Készíts házi kókusztejet egyszerűen!

Tovább