A nyár második felében robban cukkinibomba! Azon kaphatod magad, hogy kapsz egy csomót a szomszéd néni kiskertjéből, a kollégádtól, vagy a piacon áll hatalmas halmokban. De mit csinálj vele, ha már tele van cukkinivel a hűtő? Spirálozóval zöldégtésztát vagy lazacsalátát, krémlevest, töltött cukkinit, vagy zöld curry-t.
A mini cukkini-avokádó burger remek ötlet egy nyári grillezéshez vagy látványos vendégváró falatkának. Tepsiben sütés helyett lehet közös családi vagy baráti program a grillezés. Tálald salátával és tegyél mellé főzőbanán lepényt keményítősnek.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 db nagyobb cukkinI 1 cm-es szeletekre vágva
- 25 dkg darált marhahús
- 1/4 db avokádó szeletelve
- 2 evőkanál kókusz- vagy avokádóolaj a tepsi kikenéséhez
- 2 teaskanál természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- A sütőt melegítsd elő 200 °C fokra
- Egy tepsit kenj ki vékonyan az olajjal, és szórj rá egy teáskanál sót.
- Helyezd a sütőre a cukkini szeleteket.
- A darált marhahúsból formázz kis pogácsákat, és helyezd a cukkini mellé a tepsibe.
- Süsd a sütőben kb. 15 percig, vagy amíg a hús teljesen átsül.
- Elkészítheted a mini burgereket akár grillen is, vagy olajban kisütve.
- Amíg sül a sütőben a cukkini, vágd az avokádót vékony szeletekre.
- Amint megsültek a cukkinik és a húspogácsák, hagyd picit hűlni, majd állítsd össze a mini hamburgereket.
- Egy cukkini szeletre tégy egy húspogácsát, egy vékony szelet avokádót, majd a tetejére ismét egy cukkini karika jön.
- Használj hozzá kedvedre való zöldfűszereket.
A kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180547504