Ez a recept lehet egy egyszerű kisétkezés, de desszert szerepét is betöltheti ünnepnapon. Kipróbálhatod más gyümölcsökkel is.A kókusztej és a kókusztejszín, valamint az avokádó zsiradék, a zselatin pedig fehérjeforrás, így tízóraira vagy uzsonnára is egy kiegyensúlyozott nasi tud lenni. Ha hajlamos leesni a vércukrod, akkor fontos, hogy rendszeresen egyél. Ilyenkor pár falat, kiegyensúlyozott nasi segít stabilan tartani a vércukrodat a következő főétkezésig.

Mennyiség | adag |
- 2 evőkanál zselatin
- 1 dl forrásban lévő tisztított víz
- 300 gramm friss mangó
- 100 gramm avokádó
- 1 db bio lime leve
- 2,5 dl kókusztejszín
- 100 ml kókusztej
Hozzávalók
| ![]() |
- A zselatint és a forrásban lévő vizet tegyük egy tálba, majd keverjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
- Tegyük aprítógépbe a mangót, az avokádót, a lime levét, és turmixoljuk egyenletes állagúra.
- Keverjük bele a zselatinos masszát.
- Tegyük a tejszínt és a kókusztejet egy tálba, majd verjük habosra (nem lesz kemény), a tejszínes masszát adjuk a mangós keverékhez.
- Kanalazzuk a habot egy négyszögletes tálcára, és simítsuk el, tegyük hűtőbe másnapig, majd szeleteljük fel.
Recept és kép forrása: Szabó Kitti