Mangóhab

Ez a recept lehet egy egyszerű kisétkezés, de desszert szerepét is betöltheti ünnepnapon. Kipróbálhatod más gyümölcsökkel is.A kókusztej és a kókusztejszín, valamint az avokádó zsiradék, a zselatin pedig fehérjeforrás, így tízóraira vagy uzsonnára is egy kiegyensúlyozott nasi tud lenni. Ha hajlamos leesni a vércukrod, akkor fontos, hogy rendszeresen egyél. Ilyenkor pár falat, kiegyensúlyozott nasi segít stabilan tartani a vércukrodat a következő főétkezésig.

Print Recipe
Mangóhab
Konyha AIP
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Konyha AIP
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A zselatint és a forrásban lévő vizet tegyük egy tálba, majd keverjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
  2. Tegyük aprítógépbe a mangót, az avokádót, a lime levét, és turmixoljuk egyenletes állagúra.
  3. Keverjük bele a zselatinos masszát.
  4. Tegyük a tejszínt és a kókusztejet egy tálba, majd verjük habosra (nem lesz kemény), a tejszínes masszát adjuk a mangós keverékhez.
  5. Kanalazzuk a habot egy négyszögletes tálcára, és simítsuk el, tegyük hűtőbe másnapig, majd szeleteljük fel.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: Szabó Kitti