Ma egy könnyen elkészíthető desszertet hoztam, mely kiválóan alkalmas tápanyagsűrűség növelésére és egyben egészséges csemege. Mindezt tökéletes kivitelezésben! 🙂
Gyakran felmerül kérdésként, hogy mit lehet nassolni vagy két főétkezés közt elfogyasztani, ha megéheznél. Szintén sokak problémája, hogy mit adjanak a gyerekeknek, ami egészséges és finom is. Ez a gumicukor mindegyikre jó megoldás. Akkor is könnyen elkészíthető, ha nem vagy gyakorlott konyhatündér. A málnát és a mangót bármilyen más gyümölccsel helyettesítheted. Érdemes a bogyósokat előnyben részesíteni, mert fitonutriensben gazdagok, ám alacsony a cukortartalmuk. Válassz kontrasztos színeket, hogy látványos legyen a végeredmény!
A jó forrásból származó (legeltetett) zselatin támogatja a bélrendszeri regenerációt és remekül kiegyensúlyozza ezt a desszertet vércukor szempontjából.
Ha van alkalmas szilikonformád, akkor szemet gyönyörködtető formákat hozhatsz létre, amit a gyerekek még nagyobb kedvvel fogyasztanak el. Ha nincs ilyened, akkor tetszőleges formában dermesztheted a zselatint. Egy kisebb üvegtál is szuper, vidám, színes kockára darabolhatod fel a gumicukrot.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 3 óra |
Mennyiség |
db
|
- 250 gramm friss vagy fagyasztott málna
- 1 db friss mangó
- 250 ml víz
- 120 ml frissen facsart lime leve
- 3 evőkanál méz opcionális
- 75 gramm zselatin Great Lakes zselatin
Hozzávalók
|
|
- Vegyünk elő egy turmixgépet és tegyük bele a málnát, a víz felét és a lime levének felét.
- Turmixoljuk addig, amíg püré lesz a málnából.
- Öntsük a pürét egy közepes méretű serpenyőbe.
- Adjuk hozzá a zselatin felét, és a méz felét (opcionális, elhagyható) és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
- Óvatosan kezdjük el alacsony hőfokon melegíteni, és állandó kevergetés mellett főzzük addig, amíg a zselatin felolvad teljesen.
- Vegyük le a tűzhelyről és öntsük szilikon formákba, ügyelve arra, hogy csak a feléig töltsük meg a formákat.
- Tegyük minimum egy óra hosszára a hűtőbe, amíg megdermed.
- Hámozzuk meg a mangót, vágjuk fel.
- Készítsük el ugyanúgy, ahogy a málnás verziót.
- A turmixgépbe tegyük bele a mangót, a megmaradt vizet és lime levet, majd pürésítsük.
- Öntsük a pürét egy serpenyőbe, adjuk hozzá a maradék zselatint, mézet és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
- Óvatosan kezdjük el alacsony hőfokon melegíteni, és állandó kevergetés mellett főzzük addig, amíg a zselatin felolvad teljesen.
- Vegyük le a tűzhelyről és öntsük a málnás, már félig megdermedt gumicukor tetejére.
- Tegyük vissza a hűtőbe legalább 1,5 - 2 órára.
- Amikor teljesen megdermedt, vegyük ki a formából és igény szerinti méretre daraboljuk a kétrétegű gumicukrot!
A receptben említett zselatint beszerezheted a Vital Function Webshopban:
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713177277831/