Málna és Mangó gumicukor

Megosztás:

Ma egy könnyen elkészíthető desszertet hoztam, mely kiválóan alkalmas tápanyagsűrűség növelésére és egyben egészséges csemege. Mindezt tökéletes kivitelezésben! 🙂

Gyakran felmerül kérdésként, hogy mit lehet nassolni vagy két főétkezés közt elfogyasztani, ha megéheznél. Szintén sokak problémája, hogy mit adjanak a gyerekeknek, ami egészséges és finom is. Ez a gumicukor mindegyikre jó megoldás. Akkor is könnyen elkészíthető, ha nem vagy gyakorlott konyhatündér. A málnát és a mangót bármilyen más gyümölccsel helyettesítheted. Érdemes a bogyósokat előnyben részesíteni, mert fitonutriensben gazdagok, ám alacsony a cukortartalmuk. Válassz kontrasztos színeket, hogy látványos legyen a végeredmény!

A jó forrásból származó (legeltetett) zselatin támogatja a bélrendszeri regenerációt és remekül kiegyensúlyozza ezt a desszertet vércukor szempontjából.

Ha van alkalmas szilikonformád, akkor szemet gyönyörködtető formákat hozhatsz létre, amit a gyerekek még nagyobb kedvvel fogyasztanak el. Ha nincs ilyened, akkor tetszőleges formában dermesztheted a zselatint. Egy kisebb üvegtál is szuper, vidám, színes kockára darabolhatod fel a gumicukrot.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Málna és Mangó gumicukor
málna és mangó gumicukor kép
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 3 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 3 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
málna és mangó gumicukor kép
Elkészítés
  1. Vegyünk elő egy turmixgépet és tegyük bele a málnát, a víz felét és a lime levének felét.
  2. Turmixoljuk addig, amíg püré lesz a málnából.
  3. Öntsük a pürét egy közepes méretű serpenyőbe.
  4. Adjuk hozzá a zselatin felét, és a méz felét (opcionális, elhagyható) és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
  5. Óvatosan kezdjük el alacsony hőfokon melegíteni, és állandó kevergetés mellett főzzük addig, amíg a zselatin felolvad teljesen.
  6. Vegyük le a tűzhelyről és öntsük szilikon formákba, ügyelve arra, hogy csak a feléig töltsük meg a formákat.
  7. Tegyük minimum egy óra hosszára a hűtőbe, amíg megdermed.
  8. Hámozzuk meg a mangót, vágjuk fel.
  9. Készítsük el ugyanúgy, ahogy a málnás verziót.
  10. A turmixgépbe tegyük bele a mangót, a megmaradt vizet és lime levet, majd pürésítsük.
  11. Öntsük a pürét egy serpenyőbe, adjuk hozzá a maradék zselatint, mézet és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
  12. Óvatosan kezdjük el alacsony hőfokon melegíteni, és állandó kevergetés mellett főzzük addig, amíg a zselatin felolvad teljesen.
  13. Vegyük le a tűzhelyről és öntsük a málnás, már félig megdermedt gumicukor tetejére.
  14. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 1,5 - 2 órára.
  15. Amikor teljesen megdermedt, vegyük ki a formából és igény szerinti méretre daraboljuk a kétrétegű gumicukrot!
Megjegyzés

A receptben említett zselatint beszerezheted a Vital Function Webshopban:

Great Lakes Zselatin

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713177277831/

Hasonló cikkek

>