Hiányzik a régi klasszikus, tejfölös uborkasaláta? Próbáld ki az AIP változatát!
Folytatjuk a nyári tökökből készült receptek sorozatát. Az uborka víztartalma nagy, így jól esik nagy melegben, de a hűvösebb napokon is jól kiegészíti az étkezésünket savanyúságként ez a saláta. Ha az uborka héját rajtahagyod, akkor a zöldségmatek színesei közé be tudjuk számolni. A kígyóuborka mellett fürtös vagy salátauborkából is készítheted.
Kókuszkrémből mindenképp jó minőségű, adalékmentest válassz, amelynek az összetevői közt csak kókusz és víz szerepel.
Tálalás előtt szórd meg finomra vágott, friss kaporral, mely nemcsak tápanyagdúsabbá teszi az uborkasalátát, hanem különlegesen ízletessé is.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 db (220 gr) kígyóuborka szeletelve
- 2 evőkanál (30 ml) kókuszkrém
- 2 evőkanál (30 ml) citromlé
- ízlés szerint természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- A krémes uborkasaláta elkészítéséhez tedd egy kis tálba a vékonyra szeletelt uborkaszeleteket.
- Add hozzá a kókuszkrémet és a citromlevet.
- Forgasd össze alaposan.
- Ízlés szerint sózd.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180681020