Könnyű rusztikus csőben sült póréhagyma

Azt gondolom, hogy a póréhagymát igen ritkán használjuk önálló zöldségként, pedig igazán gazdag ízzel rendelkező zöldség, mely kiválóan használható levesekben, pörköltekben. Ez a hagymaféle rendkívül egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.

Az ásványi anyagok közül megtalálható benne a nikkel, kálium, vas, magnézium, mangán kalcium, foszfor. Emellett ki kell emelni az A-, C-, K-vitaminokat, a folsavat is amelyekből bőven akad a póréhagymában, mely vitaminok segítenek és nélkülözhetetlenek az immunrendszerünk támogatásához.

Ebben a rusztikus póréhagyma-gratinban önálló zöldségként csekély hozzávalóval varázsolhatunk egy igazán ízes, selymes ételt, mely bármilyen hús mellé köretnek is kiváló, de önmagában is fogyaszthatod.

Print Recipe
Könnyű rusztikus póréhagyma-gratin
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsük a sütőt elő 200 fokosra
  2. Egy nagy hőálló tálba beletesszük az összes hozzávalót és alaposan összekeverjük, elsimítjuk egyenletesen a tálban.
  3. Süssük kb. 40-45 percig időnként megkevergetve. Akkor készül el, amikor enyhén megbarnulnak a hagymák.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713175375636/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük