Azt gondolom, hogy a póréhagymát igen ritkán használjuk önálló zöldségként, pedig igazán gazdag ízzel rendelkező zöldség, mely kiválóan használható levesekben, pörköltekben. Ez a hagymaféle rendkívül egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.
Az ásványi anyagok közül megtalálható benne a nikkel, kálium, vas, magnézium, mangán kalcium, foszfor. Emellett ki kell emelni az A-, C-, K-vitaminokat, a folsavat is amelyekből bőven akad a póréhagymában, mely vitaminok segítenek és nélkülözhetetlenek az immunrendszerünk támogatásához.
Ebben a rusztikus póréhagyma-gratinban önálló zöldségként csekély hozzávalóval varázsolhatunk egy igazán ízes, selymes ételt, mely bármilyen hús mellé köretnek is kiváló, de önmagában is fogyaszthatod.
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 45 dkg pótéhagyma, apróra vágva
- 400 ml kókusztej
- 1 teáskanál szárított zsálya
- 1/2 teáskanál szírtott oregánó
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Melegítsük a sütőt elő 200 fokosra
- Egy nagy hőálló tálba beletesszük az összes hozzávalót és alaposan összekeverjük, elsimítjuk egyenletesen a tálban.
- Süssük kb. 40-45 percig időnként megkevergetve. Akkor készül el, amikor enyhén megbarnulnak a hagymák.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713175375636/