Karfiolpüré-gombával

Az utóbbi hetekben, hónapokban számos visszavezetős receptet osztottam már meg veled. Lapozz vissza a receptek közt, már találsz jó néhány ötletet. Az alábbi receptben a gomba visszavezetős.

A gombák fogyasztása számos szempontból előnyös. A zöldségmatek fontos részei lehetnek, növelik az idegi növekedési faktort, elősegítik a mielinizációt, támogatják az immunrendszer működését. Ugyanakkor immunrendszeri, valamint bélrendszeri egyensúlytalanság esetén érdemes az eliminációs időszak elején kihagyni őket egy időre.

Ez a recept jól mutatja azt a koncepciót, amit használni szeretek az étkezésben: készíts elő különböző zöldségeket, aztán pedig pakold őket össze egy színes, változatos tányérra. A receptben szereplő karfiolpüré a gomba mellett jól harmonizál szaftos, pörköltes ételekkel. Tegyél mellé friss zöld leveleseket. A rukkola helyett választhatsz bébi spenótot, fodros kelt, vagy bármi más szezonális zöld levelest. Ha előkészítve tárolod az alapanyagokat, akkor evéskor csak melegítsd meg, rendezd őket a tányérodra és fogyaszd egészséggel!

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Karfiolpüré-gombával
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
Karfiolpüré elkészítése
  1. Először távolítsuk el a leveleket, szárakat a karfiolról, majd durván aprítsuk fel.
  2. Pároljuk meg a karfiolt.
  3. Amikor elkészül, tegyük bele egy turmixgépbe. Adjuk hozzá az inaktivált élesztőt (opcionális, sajtos ízt ad neki), a zselatint, körülbelül 1-2 teáskanál tengeri sót és 1 evőkanál kókusztejet.
  4. Keverjük össze a turmixgéppel. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még fokozatosan kókusztejet. Ízesítsük ízlés szerint.
Bacon elkészítése
  1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C fokosra.
  2. Helyezzük a bacont sütőlapra és süssük kb. 12-15 percig, amíg ropogós nem lesz.
  3. Itassuk le a felesleges zsírt a baconről, hagyjuk kihűlni.
  4. A tepsiben maradt zsírt felhasználhatjuk a gomba elkészítéséhez vagy eltehetjük későbbre a hűtőbe.
  5. Amikor a bacon kihűlt, törjük össze és tegyük félre.
Gomba elkészítése
  1. Melegítsünk olajat vagy zsírt egy serpenyőben közepes lángon. A gombákat vágjuk legalább félbe, és tegyük rá az olajra.
  2. Alacsony lángon süssük a gombákat, hogy benne maradjanak az ízek.
  3. Amikor a gomba elkészült, öntsük rá a kókusz aminót, és süssük tovább, amíg karamellizálódnak a gombák külsején.
  4. Vegyük le a tűzről, és azonnal szórjuk meg sóval, ha van, durva tengeri sóval. Fontos, hogy addig sózzuk meg, amíg a bevonat még meleg rajta.
Összeállítás
  1. Amikor minden elkészült, nincs más dolgunk mint tálalni. Tetszés szerint tegyünk a tányérra a karfiolpüréből, halmozzuk rá a gombát, kínáljuk mellé a zöldsalátát és szórjuk meg baconnel.
Megjegyzés

Figyelj arra, hogy az összetevőkhöz minőségi alapanyagokat szerezz. Ezzel kapcsolatban olvasd el az ajánlásainkat a Beszerzési források oldalon.

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713176664228