Ha egy gyors ízletes, szezonális zöldségekből készült levesre vágysz, ennél egyszerűbbet nehezen találsz. 🙂 Jól átmelegít a hűvösödő napokon. Ráadásul csupa értékes tápanyag van benne. A karfiol és a póréhagyma kénes zöldségnek számít a zöldségmatekban, így támogatják a szervezetünk méregtelenítési folyamatait.
A fehér édesburgonya biztonságos keményítős még az eliminációs időszakban is. Jól használható főzelékek, levesek sűrítésére is.
Az extra zselatinos csontleves alaplé fontos szerepet játszik a bélrendszeri egészség helyreállításában. Fogyaszd gyakran, akár magában, akár így a krémleves alapleveként.
Ez a karfiolkrémleves minimális előkészítést igényel, utána szinte magától elkészül. Tálaláskor emeld ki az ízeket egy kis pirított baconszalonnával.
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 db közepes méretű Karfiol apróra vágva
- 2 db póréhagyma (csak a fehér része)
- 250 gramm fehér édesburgonya
- 1,5 liter csontleves alaplé
- természetes kősó vagy tengeri só ízlés szerint
- 1 szelet bacon (bio, házi, nitrát és adalékmentes) Opcionális
Hozzávalók
|
|
- Az összetevőket tegyük egy fazékba.
- Nagy lángon főzzük addig, amíg a csontleves alaplé felforr.
- Ezután mérsékeljük a hőfokot, és lefedve főzzük további kb. 20 percig.
- Ezután levesszük a tűzhelyről, és pürésítjük robotgéppel, vagy botmixerrel.
- Addig pürésítjük, amíg homogén, sima állagot kapunk.
- Sózzuk ízlés szerint.
- A bacon szalonnát egy serpenyőben süssük ropogósra és tálaljuk a krémlevessel együtt.
A recept és a kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713173701326/