Karfiolkrém leves

Ha egy gyors ízletes, szezonális zöldségekből készült levesre vágysz, ennél egyszerűbbet nehezen találsz. 🙂 Jól átmelegít a hűvösödő napokon. Ráadásul csupa értékes tápanyag van benne. A karfiol és a póréhagyma kénes zöldségnek számít a zöldségmatekban, így támogatják a szervezetünk méregtelenítési folyamatait.
A fehér édesburgonya biztonságos keményítős még az eliminációs időszakban is. Jól használható főzelékek, levesek sűrítésére is.
Az extra zselatinos csontleves alaplé fontos szerepet játszik a bélrendszeri egészség helyreállításában. Fogyaszd gyakran, akár magában, akár így a krémleves alapleveként.

Ez a karfiolkrémleves minimális előkészítést igényel, utána szinte magától elkészül. Tálaláskor emeld ki az ízeket egy kis pirított baconszalonnával.

 

Print Recipe
Karfiolkrémleves
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Az összetevőket tegyük egy fazékba.
  2. Nagy lángon főzzük addig, amíg a csontleves alaplé felforr.
  3. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és lefedve főzzük további kb. 20 percig.
  4. Ezután levesszük a tűzhelyről, és pürésítjük robotgéppel, vagy botmixerrel.
  5. Addig pürésítjük, amíg homogén, sima állagot kapunk.
  6. Sózzuk ízlés szerint.
  7. A bacon szalonnát egy serpenyőben süssük ropogósra és tálaljuk a krémlevessel együtt.
Megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük