Karamellizált édeskömény és édesburgonya

Megosztás:

A mai recept egy 5 hozzávalóból álló könnyű recept, mely mégsem mindennapi.

Tökéletes köret bármilyen sült húshoz, de magában is igazán ízletes.

Egészítsd ki a tányérodat megfelelő mennyiségű zöld levelessel(fodroskel, madársaláta), hogy a zöldségmatekot is kipipálhasd!

Print Recipe
Karamellizált édeskömény és édesburgonya
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Hámozzuk meg, fejtsük le a felső réteget az édeskömény gumóról. A letisztított zöldséget vágjuk szeletekre.
  2. A szeleteket tegyük félre.
  3. Pucoljuk meg a hagymákat, vágjuk szeletekre, tegyük félre.
  4. Tegyünk fel egy serpenyőt a tűzhelyre közepes hőfokon.
  5. Ha felmelegedett, adjuk hozzá az olivaolajat, és a szeletelt hagymát, édesköményt.
  6. Időnként megkeverve karamellizáljuk a zöldségeket, odafigyelve, hogy ne égjenek meg.
  7. Mire elkészülnek a zöldségek kb. 12-15 perc szükséges.
  8. Időközben hámozzuk meg az édesburgonyát, és vágjuk négyfelé, majd a negyedeket szeleteljük fel.
  9. Figyeljünk arra, hogy nagyjából egyforma szeleteket kapjunk, hogy egyszerre készüljenek el.
  10. Az édesburgonyaszeleteket adjuk hozzá a karamellizált hagymához, édesköményhez, és alaposan keverjük össze.
  11. Öntsük hozzá a csontleves alaplét.
  12. Pirítsuk együtt pár percig, amíg az édesburgonya kap egy kis színt, és ezután a hőfokot csökkentsük, és pároljuk addig, amíg a burgonya megpuhul, és a csontleves elpárolog.
  13. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713175182983/

Hasonló cikkek

>