A mai recept egy 5 hozzávalóból álló könnyű recept, mely mégsem mindennapi.
Tökéletes köret bármilyen sült húshoz, de magában is igazán ízletes.
Egészítsd ki a tányérodat megfelelő mennyiségű zöld levelessel(fodroskel, madársaláta), hogy a zöldségmatekot is kipipálhasd!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 1 db édeskömény gumó
- 2 db kisebb vöröshagyma
- 1 db közepes édesburgonya
- 2,5 dl csontleves alaplé
- 1 csipet természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Hámozzuk meg, fejtsük le a felső réteget az édeskömény gumóról. A letisztított zöldséget vágjuk szeletekre.
- A szeleteket tegyük félre.
- Pucoljuk meg a hagymákat, vágjuk szeletekre, tegyük félre.
- Tegyünk fel egy serpenyőt a tűzhelyre közepes hőfokon.
- Ha felmelegedett, adjuk hozzá az olivaolajat, és a szeletelt hagymát, édesköményt.
- Időnként megkeverve karamellizáljuk a zöldségeket, odafigyelve, hogy ne égjenek meg.
- Mire elkészülnek a zöldségek kb. 12-15 perc szükséges.
- Időközben hámozzuk meg az édesburgonyát, és vágjuk négyfelé, majd a negyedeket szeleteljük fel.
- Figyeljünk arra, hogy nagyjából egyforma szeleteket kapjunk, hogy egyszerre készüljenek el.
- Az édesburgonyaszeleteket adjuk hozzá a karamellizált hagymához, édesköményhez, és alaposan keverjük össze.
- Öntsük hozzá a csontleves alaplét.
- Pirítsuk együtt pár percig, amíg az édesburgonya kap egy kis színt, és ezután a hőfokot csökkentsük, és pároljuk addig, amíg a burgonya megpuhul, és a csontleves elpárolog.
- Adjunk hozzá egy csipetnyi sót.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713175182983/