Nagyon gyorsan elkészíthető ez a káposztás-halas tekercs, ami igazán ízletes és tápláló része lehet a napi étkezésednek.
Pillanatok alatt elkészül, és kiváló alternatívája a klasszikus szendvicsnek!
Fogyassz mellé zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat ízlésed szerint.
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
személy
|
- 1 nagy káposztalevél
- 1 doboz hal konzerv (lehetőleg makréla vagy szardínia saját levében vagy olivaolajban)
- 1 db avokádó, pürésítve
- 1 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1/4 db Lime leve (bio)
- 1 db apróra vágott zöldhagyma
Hozzávalók
|
|
- Egy nagy lábasba tegyél fel vizet forrni. Legalább a lábas 3/4-ig érjen a víz.
- A káposztalevelet alaposan mosd meg hideg vízben.
- A megmosott levelet egy csipesz segítségével mártsd bele a forró vízbe kb. 10 percig. Ettől megpuhul a káposztalevél, és könnyebb lesz hajtogatni.
- Ha kész, csepegtesd le, vágd le a szárát és tedd félre száradni.
- Keverd össze egy tálban a halat, az avokádót, a lime levét, fokhagymaport, sót és a zöldhagymát.
- Egy evőkanál keveréket tegyél a káposztalevél közepére, és készíts belőle tekercset.
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713172918930/