Juharszirupos-zsályás sült pulyka

Megosztás:

Ebben a csodás receptben egy icipici juharszirupot is használtunk, ami nem képezi részét az Autoimmun sorsfordító program protokollnak, de ünnepi alkalmakkor, ilyen pici mennyiséget, ilyen tápláló ételek mellé szerintem elfogyaszthatsz, de akár ki is hagyhatod, úgy is ízletes lesz a sült pulyka!

sultpulyka

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/369576713164284295/

Print Recipe
Juharszirupos-zsályás sült pulyka
sultpulyka
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
sultpulyka
Elkészítés
A pulyka szétbontása:
  1. "Opcionális, sütheted egyben is". Egy éles konyhai olló segítségével, vágd el a gerincet egy vágással a farok jobb oldalán, majd ismételd meg a folyamatot a bal oldalon is. A pulyka még mindig a mellével lefelé legyen, és keresd meg a szegycsontot, ami egy nagydarab porc középen. Törd vagy vágd le ollóval. Most fordítsd át a pulykát, és támaszkodj a mell közepére, hogy megtörd a porcot. Helyezd a pulyka mellét egy nagy grilltepsire és szárítsd meg alaposan egy papírtörlővel. Igazítsd meg a pulykát, hogy a szárnyak és a lábak biztosan ne lógjanak le a tálcáról.
Elkészítés
  1. Sütés előtt fél órával melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Amikor a sütő már meleg, szórd meg a pulyka bőrét sóval. Helyezd a sütőbe és süsd 1 órát, közben folyamatosan ellenőrizd a hús hőmérsékletét húsmérővel.
  2. Miközben a pulyka sül, keverd össze a kókuszolajat, a zsályát, és juharszirupot egy kis edényben. Tedd félre.
  3. Amikor a mell vastagabb részén a belső hőmérséklet eléri a 150-155 fokot, vedd ki a pulykát a sütőből. Ecset segítségével egyenletesen kend be a zsályás keverékkel és helyezd vissza a sütőbe még 10 percre, vagy amíg a pulyka el nem éri 165 fokot.
  4. Végül vedd ki a pulykát a sütőből, hagyd kihűlni 15-20 percig, majd szeleteld és melegen tálald.

Hasonló cikkek

>