Húsvéti menüinspiráció

Megosztás:

Közeleg a húsvét. Ha még nem tudod, hogy mi legyen az ünnepi menü, esetleg elbizonytalanodtál, hogy mit is egyél húsvétkor az AIP eliminációs időszakban, akkor itt egy remek menü inspiráció számodra.

Print Recipe
Húsvéti menüinspiráció
Elkészítés
***ÉDESBURGONYA NYUSZIK ÉS TOJÁSOK***

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Mosd meg és hámozd meg az édesburgonyákat, majd töröld szárazra egy papírtörlővel.
  3. Éles késsel (az ujjainkra vigyázva!) szeletelj kb. 1/2-1 cm vastagságú szeleteket hosszában az édesburgonyából.
  4. Vágódeszkán a sütiformát erősen nyomd rá a szeletekre, és egyenként szúrd ki a húsvéti „tojásokat” és a "nyuszikat", vagyis a választott formákat. A kiszúrás után megmaradt édesburgonyát használd fel az édesburgonya püréhez!
  5. Vékonyan olajozd meg a kiszúrt édesburgonya formák minden oldalát, majd sózd meg ízlés szerint.
  6. Ezután helyezd őket a tepsire, és tedd be a sütőbe kb. 30 percre (vagy amíg elkészül), félidőnél forgasd meg őket.
  7. Amikor elkészül, hagyd 5 percig hűlni, majd ezután díszítsd a „húsvéti formákat” kedved szerint. Szórd meg őrölt fahéjjal, a zöldfűszerekkel és bogyósgyümölcsökkel díszítsd és ízesítsd őket.
    HÚSVÉT
HÚSVÉTI MENÜINSPIRÁCIÓ

  1. ***ELŐÉTEL***

    Sonkával töltött avokádó

    A sonkával töltött avokádó lehet előétel vagy a zöldségmatek kiegyensúlyozója és mindössze 2 összetevőből készül! Húsvétkor az avokádó tökéletes helyettesítője a tojásnak.

    A teljes receptet itt találod: Sonkával töltött avokádó
    étel kép
  2. ***LEVES***

    Tavaszi póréhagymás-sárgarépa leves

    Remek tavaszköszöntő krémleves. Gyakori tévhit, hogy a krémlevesekről le kell mondani az AIP elimiánációs időszakban. Ez a leves fantasztikus példa arra, hogy saját magával kiválóan sűríthető az étel, nem szükséges hozzáadni sűrítőanyagot.

    A teljes receptet itt találod: Tavaszi póréhagymás-sárgarépa leves
    carrot_soup
  3. ***FŐÉTEL***

    Báránysült mentaszósszal, édesburgonya pürével

    A bárány a legősibb húsvéti jelkép, emiatt gyakran kerül ilyenkor az asztalra. A finom báránysült titka a fűszerezés és a hosszú, alacsony hőfokon sütés. Így lesz igazán ínycsiklandóan omlós. A frissítő mentaöntet már csak "hab a tortán"! Köretnek használd ki, hogy hazai (sőt hazai bio) édesburgonyát fogyaszthatsz biztonságos keményítősnek.

    A teljes recepteket itt találod:

    Báránysült

    Menta öntet

    Édesburgonya püré
    barany
  4. ***DESSZERT***

    Erdei gyümölcsös Kókuszos Panna-cotta

    Tejmentes, tojásmentes, cukormentes, bűnözésmentes, tápláló, frissítő puding-álom 🙂

    A teljes receptet itt találod: Erdei gyümölcsös Kókuszos Panna-cotta
    étel kép
Megjegyzés
A fenti menüsor bizonyítja, hogy az ünnepek sem a lemondásról szólnak még az AIP eliminációs időszakban sem. Ha szeretnél többet megtudni, hogyan támogasd az szervezetedet az étkezésen kívül más területeken és hogyan szerezd vissza a vitalitásodat, szeretettel várlak az ingyenes Vitalitás műhelyben!

Regisztrálj a Vitalitás Műhely AJÁNDÉK videotréning-sorozatra és ismerd meg a vitalitásod felé vezető út további mérföldköveit!

 

Édesburgonya nyuszik és tojások recept és kép forrás: https://www.pinterest.com/pin/369576713179447914

 

Hasonló cikkek

>